Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Daca aveti firma in constructii sau in intermedieri financiare, bancile s-ar putea sa va dea credite mai scumpe. Sunteti mai riscanti!

Publicat:

Bancile vad sectorul imobiliar ca fiind cel mai riscant din perspectiva calitatii portofoliului de credite al bancilor, iar riscurile asociate firmelor care activeaza in constructii si intermediere financiara sunt de asemenea in crestere, se arata in sondajul pe care BNR il face in randul periodic in randul institutiilor de credit. Companiile din zona energiei sunt singurele pentru care bancile percep un risc de credit in scadere comparativ cu trimestrul precedent. Dupa dimensiunea companiei, bancile au considerat ca riscul aferent IMM continua sa creasca, insa cu o intensitate in scadere.

Standardele…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla daca consumi produse in magazine inainte de a le plati. Riscurile la care sunt supuși clienții

12:45, 17.05.2024 - Riscurile consumului de produse inainte de plataCine deschide o sticla de apa sau orice alt produs inainte de a-l plati, poate fi acuzat de furt . Acest comportament atrage atenția personalului de securitate și poate duce chiar la intervenția poliției. Mulți clienți au relatat pe rețelele de socializare…

Actiunile Siemens Energy au crescut cu pana la 13% miercuri, dupa imbunatatirea previziunilor si schimbarea conducerii

06:55, 09.05.2024 - Jochen Eickholt, liderul Siemens Gamesa, a informat consiliul de administratie ca va demisiona din functia de CEO de comun acord, pe 31 iulie, si va fi succedat de Vinod Philip. ”Intr-o situatie foarte dificila la Siemens Gamesa, Jochen a pus bazele centrale pentru reorganizarea urgenta si pentru un…

Lovitura de proporții: la nivel mondial: Cererea de gaze naturale va exploda din cauza AI!

11:15, 06.05.2024 - Producatorii de gaze naturale anticipeaza o crestere semnificativa a cererii in urmatorul deceniu, deoarece dezvoltarea inteligentei artificiale duce la o crestere a consumului de energie electrica pe care sursele regenerabile ar putea sa aiba dificultati sa o satisfaca singure, relateaza CNBC.

Credit fara verificare in biroul de credit acordate celor cu istoric negativ in anul 2024

13:05, 18.04.2024 - Cand apare nevoia urgenta de bani și nu ai suficiente active pentru a oferi ca garanție, imprumuturile nebancare devin o opțiune atractiva. Ele sunt cunoscute și ca imprumuturi netradiționale sau alternative, deoarece nu implica instituții financiare tradiționale, cum ar fi bancile. In loc sa ceri imprumuturi…

Riscurile cibernetice sunt prioritizate de numai un sfert dintre companiile din Europa Centrala și de Est

14:40, 12.04.2024 - Companiile din Europa Centrala și de Est (ECE), inclusiv din Romania, prioritizeaza riscurile „tradiționale“, adica instabilitatea economica, situația geopolitica și volatilitatea macroeconomica, in detrimentul celor digitale, tehnologice sau cibernetice (cum ar fi ransomware, piraterie și urmarire),…

Preturile cuprului au urcat pana la cel mai ridicat nivel din 2024, in ceea ce Citi numeste a doua piata ”taur” pentru metal din acest secol

08:55, 11.04.2024 - Cresterea preturilor cuprului nu arata semne de incetinire, spun analistii, in conditiile in care avansul este alimentat de riscurile de aprovizionare si de imbunatatirea perspectivelor cererii pentru metalele necesare in tranzitia energetica. Preturile cuprului cu livrare in mai au atins 4,323 dolari…

Rusia colecteaza mai greu banii din vanzarile de petrol. Bancile din China au incetinit plațile

18:40, 27.03.2024 - Companiile petroliere din Rusia se confrunta cu intarzieri la plata de cateva luni, pentru titeiul si carburantii livrati, deoarece bancile din China, Turcia si Emiratele Arabe Unite au incetinit plațile, noteaza Reuters, preluat de Agerpres.

Sondaj: Prețurile locuințelor raman constante

07:36, 19.02.2024 - Prețurile locuințelor raman constante. Majoritatea bancilor susțin ca prețul mediu pe metru patrat al unei locuințe a ramas constant in T4 2023, iar perspective in trimestrul 1 (T1 2024) sunt de menținere a acestor prețuri, scrie economica.net . Bancile au raportat in ultimul sondaj BNR menținerea standardelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?