Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Cum s-a născut poporul român” - O carte care nu trebuie să lipsească din casele noastre

Publicat:

Istoria, radacinile de la care ne tragem, națiunea din care facem parte, limba pe care o vorbim sunt subiecte care stârnesc controverse acerbe în societatea din care facem parte, în special de când Republica Moldova și-a capatat independența. Iar daca adulții nu știu sa ajunga la un consens între ei, atunci când copiii ajung la vârsta întrebarilor, în ajutorul parinților vin carțile.

Cum s-a nascut poporul român? Istoricul Neagu Djuvara vine cu un raspuns pe cât de amplu, pe atât de accesibil ca limbaj și abordare…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Prinde contur proiectul energetic uriaș, la care participa și Romania: Coridorul Vertical va schimba situația in Europa

14:56, 02.05.2024 - Trei fuziuni, in frunte cu companii bulgare, au depus oferte privind comanda de aproape 600 de milioane de leva fara TVA pentru construcția tronsonului bulgar al Coridorului Vertical pentru transport de gaze lichefiate din Grecia prin Bulgaria și Romania catre Ungaria și Slovacia și pana in Moldova…

Eșec pentru canadieni! Avizul de mediu pentru proiectul aurifer de la Rovina a fost anulat

19:35, 29.04.2024 - Curtea de Apel anuleaza definitiv avizul pentru proiectul aurifer Rovina, al doilea ca marime din Europa. Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul aurifer Rovina, al doilea ca marime din Europa, o victorie importanta pentru locuitori, organizațiile de mediu și pentru Romania…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

Viitoarea centrala nucleara din Dambovița va genera mii de locuri de munca! Investiția poate acționa ca un magnet pentru numeroase investiții și lucrari in zona

10:56, 28.03.2024 - Proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) ce urmeaza a fi realizat pe amplasamentul fostei Termocentrale de la Doicești va reprezenta o premiera in Europa. Romania va deveni a doua țara din lume, dupa Statele Unite, unde ar urma sa se implementeze proiectul acestor tip de reactoare modulare. Ministerul…

Rusia ameninta direct Romania cu lovituri de razbunare. Furia Moscovei are legatura cu baza Mihail Kogalniceanu

12:00, 21.03.2024 - Andrei Klimov, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera superioara a Parlamentului rus, avertizeaza ca, cu cat devine mai mare baza militara "antiruseasca" din Romania, cu atat cresc șansele ca aceasta sa fie printre primele ținte ale loviturilor de retorsiune. Motivul invocat…

Semnal de alarma de la INSP: Doar jumatate dintre copiii de un an au fost imunizați

19:45, 14.03.2024 - Un reprezentant al Institutului National de Sanatate Publica (INSP), dr. Odette Popovici, a atentionat joi, la o masa rotunda, despre hepatitele virale, asupra scaderii „ingrijoratoare, galopante” a acoperirii vaccinale in randul copiilor. Acesta a mentionat ca doar 52% dintre cei cu varsta de un an…

Zece inculpați, judecați pentru trafic de migranti

05:25, 27.02.2024 - Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a zece persoane acuzate de constituirea unui grup infractional si trafic de migranti. Șapte dintre inculpați au fost deferiți justiției in stare de arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, suspectii au preluat migranti de pe malul bulgaresc al Dunarii…

Doicești, șansa unica pentru renașterea industriala a unei zone moarte

08:56, 21.02.2024 - Copilaria petrecuta intr-un apartament cu vedere la vastul complex al centralei termoelectrice de carbune de la Doicești, care candva era inima comunei sale natale Șotanga, l-a pus fața in fața cu devastarea provocata localnicilor dupa ce situl și-a concediat incet cei 3.000 de muncitori și și-a inchis…


Ce parere ai despre aceasta stire?