Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum îţi dai seama dacă roşiile de pe piaţă au fost modificate genetic

Publicat:

Rosiile romanesti autentice sunt o prezenta din ce in ce mai rara pe piata noastra si asta pentru ca institutele si statiunile de cercetare in legumicultura reusesc sa acopere doar 10% din necesarul de samanta pentru legume. "Unul dintre soiurile de rosii pe care le producem noi este Pontica. Acesta este un fruct mare, de 250 de grame, usor aplatizat, nu este rotund, are o coacere uniforma si un gust foarte bun, gustul acela de rosie romaneasca. Mai avem soiurile de rosii Viorica, un fruct mai rotunjit si putin alungit, si Romec, un soi de rosii prunisoare, mai mari. De regula insa, in solarii…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cutremur neobișnuit, in urma cu puțin timp. S-a simțit in mai multe orașe din Romania

09:11, 30.04.2024 - Un nou cutremur a fost inregistrat, marți, 30 aprilie 2024, la primele ore ale dimineții. Primele informații despre seism au fost anunțate de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs. Cutremur neobișnuit, marți…

Situația din Slanic Prahova se agraveaza: Primele concluzii arata ca nu exista o galerie subterana. Localnicii au alta ipoteza

08:30, 28.04.2024 - Se agraveaza situația din Slanic Prahova, unde craterul aparut in mijlocul unui drum tot crește. Specialiștii care monitorizeaza permanent zona și fac masuratori nu au inca o explicație. Acolo au fost trimiși și experți ai Institutului de Fizica a Pamantului. Primele concluzii arata ca nu exista o galerie…

Simpozion tehnico – științific „SIMFONIA LALELELOR”, ediția a 47-a – I.C.D.P. PITEȘTI – MARACINENI

11:55, 17.04.2024 - Prima zi a festivalului „Simfonia Lalelelor” include in program, pe langa manifestarile expoziționale, comunitare, artistice și de divertisment, un eveniment dedicat cercetarii și ultimelor noutați in domeniul floricol, organizat in parteneriat cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura…

Nicolae Ciuca: Batalia acestui an este intre democratie si autoritarism. Romanii trebuie protejați de MANIPULARE și DEZINFORMARE

11:40, 16.04.2024 - ”Ma bucur foarte mult sa particip la acest eveniment. In urma cu cateva zile am participat la o vizita, l-am rugat pe domnul director sa faciliteze o vizita la Institutul de Cercetare – Dezvoltare Informatica, incercand sa compensez faptul ca nu as fi putut sa fiu prezent la aceasta activitate, dar…

Cumparari directe: Pambu Security Service SRL va livra sistem video de supraveghere Institutului pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor din Constanta!

11:06, 07.04.2024 - Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas Constanta coordoneaza la nivel national activitatea de cercetare din domeniul cresterii ovinelor si caprinelor colaborand cu cinci statiuni de cercetare de profil si cu Universitatile de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara…

De ce s-au produs cutremurele din Gorj, in luna februarie a anului trecut

23:45, 03.04.2024 - Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) au emis declarații importante cu privire la cutremurele din luna februarie a anului trecut, din județul Gorj, care au avut magnitudini de 5,2 și, respectiv, 5,7. Mihai Diaconescu, specialist al INFP, a…

„Experimentala“, 67 de ani de la inființare

00:10, 03.04.2024 - Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura (SCDL) Buzau – cunoscuta și drept „Experimentala” – s-a aflat, luni, la ceas aniversar. Pentru toți cercetatorii celebrei instituții, dar și pentru fermierii legumicultori care au procurat de-a lungul vremii de aici cele mai bune semințe, a fost…

Lupta pentru viitoarele „superculturi” ale Europei. Marile corporații vor sa domine piața agricola cu noile soiuri modificate genetic

08:05, 11.02.2024 - O noua generație de semințe modificate genetic create prin tehnologii precum CRISPR-Cas9, numite noile tehnici genomice, au fost prezentate drept o soluție pentru ameliorarea impactului crizei climatice asupra agriculturii, scrie Politico. Perspectiva unor „superculturi” brevetabile atarna greu asupra…


Ce parere ai despre aceasta stire?