Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum funcționează vaccinul AstraZeneca − explicațiile unui profesor în sănătate publică

Publicat:

Expertul in sanatate publica, Razvan Cherecheș, susține ca eficacitatea vaccinului AstraZeneca se majoreaza in perioada cuprinsa intre cele doua doze. Prima data eficacitatea ajunge la 76% dupa 90 de zile, iar dupa a doua doza crește pana la 82%.

Razvan Cherecheș, profesor de sanatate publica, susține ca Agenția Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru o eficacitate de 59.5%. Studiile ulterioare au aratat ca eficacitatea imunizarii crește intre cele doua doze.

In plus, nicio persoana vaccinata cu AstraZeneca nu a facut forme grave ale bolii.

Citește…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta in sanatatea publica: decese cauzate de rujeola!

12:11, 24.04.2024 - Rujeola? In Romania? Dar nu era sub control? Ingrijorare maxima și mobilizare in randul specialiștilor din domeniul sanatații! Romania este zguduita de inca un deces cauzat de rujeola. Aceasta tragedie aduce in prim-plan problema grava a scaderii acoperirii vaccinale și a impactului sau devastator asupra…

Clujul, printre zonele cu o mare concentrație a unui gaz cu efecte devastatoare pentru sanatate. Substanța crește riscul de cancer pulmonar

13:20, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar duce la aproape 20% din decesele legate de afecțiuni oncologice, numarul acestora fiind surprinzator de ridicat și in cazul nefumatotorilor. Un factor care ar putea duce la aceste imbolnaviri este radonul, un gaz incolor și inodor, care se formeaza prin descompunerea materialului…

Gabriel Lazany: „Suntem spitalul pe locul intai in tara ca revenire post-pandemica a pacienților”

13:06, 16.03.2024 - Gabriel Lazany a declarat, in cadrul unei conferințe de presa, ca Spitalul Clinic Județean de Urgența Bistrița se afla pe locul intai in tara ca revenire a pacienților dupa pandemie. „Foarte multe spitale au probleme din cauza aceasta, pacientii nu s-au reintors. La noi au venit si sunt chiar mai multi”…

EIT Health susține start-up-urile și IMM-urile europene sa iși testeze soluțiile de inteligența artificiala și robotica pentru sanatate prin inițiativa TEF Health

23:55, 11.03.2024 - Pana in 2050, populația varstnica a Europei va crește vertiginos, iar numarul persoanelor in varsta de 80 de ani sau mai mult va depași 48 de milioane. Folosirea inteligenței artificiale și a roboticii devine esențiala pentru a face fața acestor provocari, permițand monitorizarea pacienților de la distanța…

Este OFICIAL! Guvernul a majorat salariile in sanatate. Cu cat vor caștiga mai mult medicii și asistentele

16:21, 08.03.2024 - "Guvernul vine astazi cu o masura prin care sa stimuleze resursa umana din intregul sistem sanitar si al asistentei sociale. Beneficiari sunt peste 235.000 de salariati din sistemul de Sanatate, precum si circa 46.000 de persoane incadrate pe functii de specialitate de ingrijire si personal TESA din…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…

Ce substanțe periculoase conțin unele medicamentele pentru raceala și gripa?

18:25, 10.02.2024 - „Principala substanța care se gasește in medicamentele de . PSEUDOEFEDRINA, vine cu atenționari importante! Nu doar ca este periculoasa la pacienții cu boli de inima și rinichi, dar acum vine și cu vești mai grave: afectari cerebrale reversibile e drept, dar serioase”, a atras atenția medicul Sandra…

Unele medicamentele pentru raceala și gripa conțin substanțe periculoase

12:55, 10.02.2024 - Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.(sursa:stiripesurse.ro) „Principala substanța care se…


Ce parere ai despre aceasta stire?