Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afectează zahărul funcționarea neuronilor

Publicat:

Zaharul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai sanatații, iar studiile continua sa arate cat de periculos este acest indulcitor natural. Cercetatorii au observat cum afecteaza consumul de zahar circuitul neuronal.  La dovezile științifice care ne indica ca zaharul nu este deloc benefic pentru organismul uman, se mai adauga și studiul realizat la Universitatea din Michigan, . Potrivit cercetatorilor, o dieta bogata in zahar impiedica circuitul neuronal sa funcționeze normal și sa permita oamenilor sa simta senzatia de satietate. Zaharul ne determina sa mancam in exces…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Nou record pentru gramul de aur – 306,7709 lei

16:01, 04.03.2024 - Prețul gramului de aur a crescut la inceputul acestei saptamani de la 303,5750 lei la 306,7709 lei, care reprezinta un nou record. Precedentul maxim, de 303,8212 lei a fost atins in 4 decembrie 2023. Metalul galben s-a apreciat la randul sau la 2.081 – 2.088 dolari/uncie, cele mai ridicate valori din…

Euro a crescut cu 4,32 bani in ultimele 12 luni

08:55, 04.03.2024 - Moneda naționala a inceput primavara in mod identic cu precedentele doua anotimpuri, calm și stabil. Ea e protejata de cea mai mare rezerva valutara a BNR din istorie, care a urcat la finalul lui februarie la 63,128 miliarde euro, in timp ce rezervele internationale (valute plus aur) au urcat la 69,368…


Ce parere ai despre aceasta stire?