Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CUI DATOREAZĂ SUA BANI: Top 10 creditori ai statului american. China este pe locul doi

Publicat:

Pe masura ce guvernul SUA cheltuieste o sume fara precedent pentru a aduce economia pe linia de plutire, exista o necesitate la fel de mare de a strange bani pentru a plati pentru acestea. Acest lucru se face prin imprumuturi, cu ajutorul carora vinde titluri de stat cu maturitate variabila.

Citeste articolul mai departe pe capital.ro…  

Sursa articol: capital.ro


Stiri pe aceeasi tema

Serie de acuzații la adresa jucatoarei care s-a retras in secret din tenis: „Nu știu ce datoreaza statului, dar știu ce ne datoreaza noua”

09:45, 20.05.2024 - ​Camila Giorgi și-a confirmat pe 11 mai retragerea din tenis, dar fosta ocupanta a locului 26 WTA ramane in centrul atenției fiind implicata intr-o serie de scandaluri: cercetata deja pentru frauda fiscala, italianca este acum acuzata și de furt, informeaza RMC Sport.

Chinezii au trimis avioane și nave militare la granița cu Taiwan

10:55, 27.04.2024 - Taiwanul a raportat sambata o reluare a activitații militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediana a Stramtorii Taiwan, la o zi dupa ce secretarul de stat american Antony Blinken a incheiat o vizita in China, scrie Reuters. Ministerul taiwanez al apararii a declarat ca, sambata…

Proprietarul chinez al TikTok sfideaza SUA și anunța ca nu are de gand sa vanda aplicația. Guvernul american vrea sa o interzica total

09:36, 26.04.2024 - Compania chineza care deține aplicația TikTok, ByteDance, a anunțat ca nu are nicio intenție sa o vanda, nici chiar dupa ce Congresul SUA a adoptat o lege prin care TikTok ar putea fi interzisa pe teritoriul american, atata timp cat aceasta e deținuta de un proprietar din China, relateaza BBC.

China amenința SUA și Taiwanul: „Sprijinul militar american nu face decat sa creasca riscul de conflict. Se impușca singuri in picior”

13:45, 24.04.2024 - China a amenințat, miercuri, ca sprijinul militar al SUA pentru Taiwan nu face decat sa creasca „riscul de conflict” in stramtoarea Taiwan, dupa ce Congresul SUA a adoptat un pachet de asistenta militara de 8 miliarde de dolari pentru guvernul de la Taipei.

Statele Unite și China vor sa-și reinnoiasca dialogul pentru a pune capat „dezechilibrelor macroeconomice”

14:55, 07.04.2024 - Statele Unite și China, transmite de la Beijing France Presse, reluat de RFI, au convenit sa „faca un schimb intensiv privind o creștere economica echilibrata” in țarile lor, se spune intr-un comunicat al Departamentului american al Trezoreriei dat publicitații sambata, 6 aprilie, la capatul a doua…

Biden a semnat textul de finantare a statului american, validat de Congres dupa luni de tensiuni

09:11, 24.03.2024 - Presedintele american, Joe Biden, a semnat sambata textul care permite finantarea statului federal pana in septembrie, la cateva ore dupa adoptarea acestui text de catre Congres, punand astfel capat lunilor de tensiuni in jurul bugetului pe anul 2024, relateaza Reuters si AFP.

Amiral american: China iși construiește armata la „o scara nemaivazuta” și poate invada Taiwanul pana in 2027

15:20, 21.03.2024 - Consolidarea rapida a armatei chineze este mai extinsa decat orice s-a vazut de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, ceea ce inseamna ca China este pe drumul cel bun pentru obiectivul sau din 2027 de a fi pregatita pentru o invazie a Taiwanului, a declarat amiralul John Aquilino.

China denunta metodele „banditesti” ale SUA, dupa votul din Congresul american cu privire la TikTok

11:30, 14.03.2024 - China a denuntat joi metodele „banditesti” ale SUA, dupa votul de miercuri din Congresul american, care a intarit amenintarea cu interzicerea aplicatiei chineze TikTok in Statele Unite, in numele securitatii nationale, relateaza AFP, Reuters si dpa.


Ce parere ai despre aceasta stire?