Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de alimente ''ultraprocesate'', asociat cu decesul prematur (studiu)

Publicat:

O alimentatie bogata in alimente semipreparate ''ultra-procesate'' poate creste riscul de deces prematur, conform unui studiu efectuat in Franta, publicat saptamana aceasta si citat de si .

O echipa de cercetatori din Franta care a studiat peste 44.500 de barbati si femei, de 45 de ani si peste aceasta varsta, a descoperit o asociere semnificativa intre alimentatia nesanatoasa si decesul prematur.

Fiecare crestere de 10% a aportului de alimente ultraprocesate a fost asociat cu un risc cu 14% mai mare de deces din orice cauza.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament

09:41, 06.04.2024 - Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament Norovirusurile sunt foarte contagioase și sunt aruncate in fecalele oamenilor și animalelor infectate. O persoana poate fi infectata cu norovirus prin consumul de alimente contaminate, consumul…

Top 3 alimente care iți stimuleaza creierul. Sunt recomandate inaintea unui examen sau efort intelectual

10:30, 12.03.2024 - Iata trei dintre cele mai importante alimente care stimuleaza creierul și nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta:1. Peștele grasPeștii grași, precum somonul, macroul și sardinele, sunt extrem de bogați in acizi grași omega-3. Acești acizi grași sunt esențiali pentru funcționarea optima a creierului,…

Studiu. E bine sau nu sa fierbem apa?

16:40, 04.03.2024 - Un nou studiu publicat in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, citat de Live Science, fierberea apei de la robinet ar fi indicata.  In acest mod, arata studiul, 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata apa sunt eliminate in proporție de 90%. Omniprezente in apele marilor…

Dieta Carpato-Danubiana, recomandata de Federația Romana de Diabet, testata de UBB/Rectorul Daniel David spune ca se va inscrie in studiu/In 2025 se vor face recomandari de alimente sanatoase, inclusiv de politici publice pentru școli

13:11, 04.03.2024 - Continue reading Dieta Carpato-Danubiana, recomandata de Federația Romana de Diabet, testata de UBB/Rectorul Daniel David spune ca se va inscrie in studiu/In 2025 se vor face recomandari de alimente sanatoase, inclusiv de politici publice pentru școli at Info real.

Cele mai periculoase 10 combinații de alimente - Romanii mananca frecvent GREȘIT - Cum poate fi afectata sanatatea

15:51, 24.02.2024 -   Unele combinații de alimente pot fi daunatoare și pot cauza probleme digestive, absorbție redusa a nutrienților și alte complicații. Iata cateva dintre cele mai periculoase combinații de alimente pe care ar trebui sa le evitam:Fructe și proteine sau amidonuri: Fructele se digera rapid, in timp ce…

Cum sa te simți satul mancand mai puțin. Trucul pe care cu siguranța nu il știai: "Cel mai bun obicei pentru o digestie corecta"

11:50, 18.02.2024 - Consumul anumitor alimente, inclusiv legume bogate in fibre și proteine ​​slabe, poate ajuta sa reduci cantitatea de alimente pe care o consumi și, in același tima, sa te simți satul. Exista insa și un alt truc. Iata ce spune Mihaela Bilic.


Ce parere ai despre aceasta stire?