Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumatorii vulnerabili care folosesc energia electrica pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna ar putea primi ajutoare pentru caldura incepand din sezonul rece 2013 - 2014

Publicat:

Ajutoarele vor varia intre 240 lei/luna pentru familiile/persoanele cu venituri lunare pana la 155 lei/persoana si 48 lei pentru persoanele cu venituri de pana la 615 lei/persoana, informeaza Agerpres. Potrivit notei de fundamentare a proiectului legislativ, aceste sume acopera intre 100% si 20% dintr-un consum maxim de aproximativ 16 kwh/zi. "Avand in vedere ca pretul mediu al energiei electrice este, la consumatorul casnic, de circa 0,5 lei/kwh rezulta un ajutor maxim zilnic de circa 8 lei", se precizeaza in nota de fundamentare. Introducerea ajutoarelor pentru utilizarea energiei electrice…

Citeste articolul mai departe pe agendadeiasi.ro…  

Sursa articol: agendadeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii platesc printre cele mai mici tarife din Uniunea Europeana pentru energia electrica și gaze

17:05, 26.04.2024 - Eurostat a confirmat ca romanii platesc printre cele mai mici tarife din Uniunea Europeana pentru energia electrica și gazele naturale, potrivit datelor din a doua jumatate a anului 2023. Gaze naturale: – Romania ocupa locul 3 in topul celor mai mici prețuri pentru consumatorii casnici, cu un tarif…

Radu Moisin vrea schimbarea modului de acordare a ajutorului pentru incalzirea cu combustibili solizi: „Sa se dea o data, la inceputul iernii”

15:51, 18.04.2024 - Pe langa ajutorul de incalzire a locuinței, familiile și persoane singure cu venituri mici pot beneficia de un supliment pentru energie, in suma fixa, acordat lunar, pe tot parcursul anului, in funcție de sursele de energie utilizate. In cazul consumului de combustibili solizi suma este de 20 de lei/luna.

Preturi mai mici pentru gazele naturale si energia electrica

14:40, 09.04.2024 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, estimeaza ca, de luna viitoare, preturile vor scadea, mai ales la gazele naturale. Scaderi de preturi sunt asteptate si la energia electrica in cazul celor cu un plafon mai mare, de 1,3 lei pe kilowatt-ora, a subliniat Sebastian Burduja. Guvernul a adoptat, la…

Guvernul a eliminat taxa pe soare

14:01, 28.03.2024 - Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimina taxa pe soare pentru prosumatori și actualizeaza schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrica și gaze naturale, care va duce la scaderea prețurilor pentru urmatoarele 12 luni. Astazi, 28 martie,…

AJPIS Alba: Ajutorul pentru incalzirea locuinței va fi menținut in plata, la același nivel, pana la finalul sezonului rece noiembrie 2023-martie 2024

13:45, 27.02.2024 - Masura ii vizeaza inclusiv pentru cei care utilizeaza material lemnos pentru incalzire  In contextul modificarilor legislative survenite in ultima perioada – printre care se numara și Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a inlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), Guvernul a decis menținerea…

Sebastian Burduja: „Romania trebuie sa aiba o independența energetica cat mai mare”

16:15, 24.02.2024 - "Razboiul din Ucraina ne-a facut sa constientizam si mai bine ca, pe termen mediu si lung, este esential sa ne indeplinim cat mai bine obiectivele principale ale politicii noastre energetice, si anume obtinerea unei independente energetice cat mai mari in contextul pietei integrate europene, prin cresterea…

Alerta! Romania are cel mai mare preț la energia electrica a consumatorilor non-casnici din UE

14:20, 14.02.2024 - Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei scoate in evidența dezastrul catre care se indreapta consumatorii non-casnici ca urmare a creșterii uriașe a prețurilor la energie electrica și gaze naturale. Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei evidențiaza faptul…

Consumatorii in pericol? Cine e de vina

10:05, 13.02.2024 - Finanțarea europeana a rețelelor de gaze nu mai este eligibila, dar este cea a rețelelor de hidrogen. In aceasta situație multe firme gasesc sa ”fenteze” sistemul, anunțand ca vor realiza rețele „hidrogen ready”, cu scopul de a accesa banii, dar intenția lor este sa le foloseasca pentru a transporta…


Ce parere ai despre aceasta stire?