Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Confluenţe Brâncuşi-Eminescu III, la Muzeul de Artă

Publicat:

de Arta al Romaniei va invita marti, 29 noiembrie 2016, orele 18.00, in sala de conferinte din (intrarea A2), la prelegerea „Confluente Brancusi-Eminescu III“, sutinuta de dr. Matei Stircea-Craciun, cercetator la Institutul de al .   Expunerea face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sculptorului inscrise intr-o linie de programe organizate la MNAR in zilele de luni si marti cand spatiile expozitionale sunt inchise.   In sculptura brancusiana, un numar de douasprezece motive preiau…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prelegerea „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire” la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

11:00, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc organizeaza marți, 16 aprilie, o prelegere-dialog public. „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire (omul romanesc)” va fi susținuta de etnologul Marin Marian-Balașa. Evenimentul va avea loc in salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Carții și Exilului Romanesc…

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

16 Martie 1957: A decedat Constantin Brancuși, sculptor roman cu contribuții importante in sculptura universala moderna

09:45, 16.03.2024 - Constantin Brancuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Peștișani, Gorj, Romania – d. 16 martie 1957, Paris, Franța) a fost un sculptor roman cu contribuții covarșitoare la innoirea limbajului și viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancuși a fost ales membru postum al Academiei Romane.…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

„Ziua Darwin“, marcata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

00:21, 12.02.2024 - Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („Darwin Day”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor…

Lucrarea Ecorseu a sculptorului Constantin Brancusi va ramane la Muzeul National de Arta din Timisoara pana in 2025

16:01, 06.02.2024 - "Ecorseul", lucrarea mai putin cunoscuta publicului care a deschis expozitia ”Brancusi: surse romanesti si perspective universale” si care apartine Colegiului National ”Carol I” Craiova, ramane la Muzeul National de Arta din Timisoara pana in anul 2025, cu acordul proprietarului. Aceasta va fi expusa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?