Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Ziua Darwin“, marcată de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova

Publicat:
„Ziua Darwin“, marcată de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova

Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui , Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor marelui naturalist britanic in dezvoltarea și promovarea științei, prin organizarea mai multor manifestari. Astfel, muzeul menționat, alaturi de Institutul de al , organizeaza, astazi, 12 februarie a.c., in din Palatul Culturii…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prelegerea „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire” la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

11:00, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc organizeaza marți, 16 aprilie, o prelegere-dialog public. „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire (omul romanesc)” va fi susținuta de etnologul Marin Marian-Balașa. Evenimentul va avea loc in salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Carții și Exilului Romanesc…

 Muzeul Județean de Arta Baia Mare organizeaza expoziția personala, intitulata Umbra și vis

21:20, 31.03.2024 -  Muzeul Județean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» are placerea sa anunțe expoziția personala, intitulata Umbra și vis a artistului Simon Cantemir Hauși. Nascut in 1976 in Baia Mare, Maramureș, Simon Cantemir Hauși este un artist recunoscut pe plan internațional, cu o bogata cariera expoziționala…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

Un angajat al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a decedat

13:10, 06.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș anunța decesul uneia dintre angajatele instituției, Erica Gergely. ”Ne luam un trist „Ramas bun!” de la buna noastra colega, Erica Gergely, care ne-a parasit pe neașteptate ieri, 5 martie 2024. Odihna veșnica!”, informeaza Muzeul. ZiarMM The post Un…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

FOTO/VIDEO: Ana Toma (Bistrița) și Mirela Iordache (București), caștigatoarele Premiilor „Miron Duca”, decernate la Muzeul din Bistrița

11:45, 22.02.2024 - Asociația culturala „Miron Duca” a decernat ieri primele doua premii care poarta numele regretatului pictor. Cele doua artiste laureate, la prima ediție, sunt Ana Toma și Mirela Iordache.  Miron Duca reprezentat „o adevarata piatra de temelie”, fondand și coordonand ani de zile secția de arta contemporana…

Astazi, la Palatul Culturii din Ploiesti- omagiu adus celui care a inventat cea mai mica masina din lume si „rucsacul zburator“

00:11, 21.02.2024 - N.D. Pentru a marca implinirea a 91 de ani de la nașterea celui care a fost inventator Justin Capra, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Asociația „Justin Capra” organizeaza evenimentul „Cutezanța zborului”. Evenimentul va avea loc astazi, incepand cu ora 11.00, la sediul muzeului din Palatul…

Cercetare academica despre alimentatia de odinioara a taranilor, in documente etnografice si lingvistice

20:36, 30.01.2024 - O cercetare inedita privitoare la alimentatia rurala de odinioara, conform documentelor etnografice si lingvistice, va fi derulata de 12 cercetatori de la filiala Cluj a Academiei Romane si de la Institutul de Lingvistica si Istorie Literara "Sextil Puscariu", potrivit Agerpres."Proiectul va fi implementat…


Ce parere ai despre aceasta stire?