Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi, la Palatul Culturii din Ploieşti- omagiu adus celui care a inventat cea mai mică maşină din lume şi „rucsacul zburător“

Publicat:
Astăzi, la Palatul Culturii din Ploieşti- omagiu adus celui care a inventat cea mai mică maşină din lume şi „rucsacul zburător“

N.D. Pentru a marca implinirea a 91 de ani de la nașterea celui care a fost inventator Justin Capra, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Asociația „Justin Capra” organizeaza evenimentul „Cutezanța zborului”. Evenimentul va avea loc astazi, incepand cu ora 11.00, la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiești, unde vor fi prezentate proiecții video despre viața și activitatea inventatorului, precum și exponatele din colecția “Justin Capra”. Conform informațiilor transmise de catre reprezentanții muzeului menționat, s-a nascut la data de 22 februarie 1933, la…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Profesor de 62 de ani, acuzat ca ar avea o relație cu o eleva de 18 ani

10:00, 11.04.2024 - Un profesor de 62 de ani de la un liceu din București este acuzat ca are o relatie cu o eleva care acum are 18 ani. Citește și: Un elev de 13 ani si-a santajat profesoara cu poze indecente cu fiica ei Asociatia de parinti din liceul bucurestean in care s-ar fi intamplat totul a […]

Povestea obiectelor vechi, dezvaluita intr-o expoziție la Palatul Culturii din Ploiești

00:11, 04.04.2024 - N. D. Ploieștenii care vor sa descopere povestea din spatele unor obiecte vechi, care au rezistat timpului, sunt așeptați, astazi, incepand cu ora 12.00, la Palatul Culturii, Sala Coloanelor, unde va fi deschisa expoziția ”Colecții și colecționari – Povestea obiectelor vechi”. Organizatorul evenimentului…

Expoziția personala “Umbra și vis” a artistului Simon Cantemir Hauși

09:20, 03.04.2024 - Muzeul Județean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» anunța expoziția personala intitulata “Umbra și vis” a artistului Simon Cantemir Hauși. Vernisajul va avea loc miercuri, 3 aprilie, incepand cu ora 17.00, in sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», strada…

Un angajat al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a decedat

13:10, 06.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș anunța decesul uneia dintre angajatele instituției, Erica Gergely. ”Ne luam un trist „Ramas bun!” de la buna noastra colega, Erica Gergely, care ne-a parasit pe neașteptate ieri, 5 martie 2024. Odihna veșnica!”, informeaza Muzeul. ZiarMM The post Un…

FOTO/VIDEO: Ana Toma (Bistrița) și Mirela Iordache (București), caștigatoarele Premiilor „Miron Duca”, decernate la Muzeul din Bistrița

11:45, 22.02.2024 - Asociația culturala „Miron Duca” a decernat ieri primele doua premii care poarta numele regretatului pictor. Cele doua artiste laureate, la prima ediție, sunt Ana Toma și Mirela Iordache.  Miron Duca reprezentat „o adevarata piatra de temelie”, fondand și coordonand ani de zile secția de arta contemporana…

Fotografia versus memoria istoriei (III) – „Priviri” din orașul Baia Mare: Piața centrala, Latura de vest

14:20, 14.02.2024 - Fotografia de astazi prezinta in prim-plan edificiul care, in anul 1874, adapostea Casina Hotelului Stefan. Cunoscut de baimareni sub numele de „hotelul mare” (nagyszalloda), imobilul are un parcurs istoric strans legat de evenimente de tot felul (economice, culturale, sociale, politice) care interesau…

„Ziua Darwin“, marcata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

00:21, 12.02.2024 - Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („Darwin Day”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor…

Zece ani plini de imagine

09:56, 01.02.2024 - REȘIȚA – In 2024, Muzeul Cineastului Amator (MCA) aniverseaza un deceniu de existența și activitate. Satisfacție dublata de faptul ca muzeul inființat de Andrei Balbarau este singurul de acest gen din țara. Doar la Oțelu Roșu cineamatorii Emil Mateiaș și Nicolae Negruțiu au reușit sa deschida o expoziție…


Ce parere ai despre aceasta stire?