Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană dă cartonaş României, legislaţia trebuie modificată de urgenţă

Publicat:

Conform acestor norme, autoritatile vamale au la dispozitie trei ani pentru a comunica debitorului o datorie. In cazul in care datoria vamala ia nastere ca rezultat al unei fapte penale, autoritatile vamale au la dispozitie zece ani pentru a comunica.

Legislatia vamala nationala romana prevede ca datoria vamala nu poate fi comunicata debitorului dupa cinci ani de la momentul la care a luat nastere datoria vamala, indiferent daca a luat nastere ca rezultat al unei fapte penale. De asemenea, aceasta dispozitie nu respecta perioada de trei ani pentru comunicarea datoriei vamale definita…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Medicament produs in Romania, retras de pe piata

14:46, 31.05.2024 - Agenția Naționala a Medicamentului a retras de pe piata un medicament produs in Romania dupa ce Comisia Europeana a decis suspendarea autorizațiilor pentru Ibuprofen NVT. Este vorba despre Paduden Express Forte 400 mg capsule moi, fabricat de Terapia SA Romania. Agenția Europeana pentru Medicamente…

Guvernul Ciolacu schimba legislația: Romania scapa Republica Moldova de șantajul energetic al Transnistriei

07:26, 23.05.2024 - Guvernul Romaniei va adopta in ședința de joi, 23 mai, un proiect de ordonanța de urgența care propune modificarea legislației in vigoare pentru a facilita accesul Republicii Moldova la energia electrica și la gazele din Romania. Guvernul Romaniei va adopta o ordonanța de urgența care modifica Articolul…

Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT in Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme

08:56, 10.05.2024 - Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT in Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT in Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme Guvernul a adoptat, joi 9 mai 2024, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea…

Anul 2025 va aduce noi ­majorari pe segmentul taxelor locale pe proprietate

00:25, 29.03.2024 - Taxele si impozitele pe proprietati (imobile si terenuri), colectate si utilizate de autoritatile locale, vor creste in 2025, dupa intrarea in vigoare a prevederilor stabilite prin Ordonanta de Urgenta nr. 16/2022, care schimba esential modul de calcul al acestor taxe, potrivit unei analize EY Romania,…

Studiu: Taxele si impozitele pe proprietati colectate de autoritațile locale vor crește

08:05, 28.03.2024 - S-a facut un studiu. Potrivit acestuia, taxele si impozitele pe proprietati (imobile si terenuri), colectate si utilizate de autoritatile locale, vor creste in 2025, dupa intrarea in vigoare a prevederilor stabilite prin Ordonanta de Urgenta nr. 16/2022, care schimba esential modul de calcul al acestor…

Apocalipsa fiscala din 2025 va aduce majorari pe segmentul taxelor locale pe proprietate. Avertismentul unui studiu de specialitate

21:30, 27.03.2024 - "Anul 2025 pare atat de indepartat acum, cand abia a inceput 2024, dar contribuabilii, persoane fizice si juridice deopotriva, trebuie sa stie ca, pe langa cresterile de impozite din acest an, peste numai 9 luni ii asteapta noi majorari, de data aceasta pe segmentul taxelor locale pe proprietate. Este…

Taxa pe soare va fi abrogata

14:46, 25.03.2024 - Ministerul Energiei pregatește abrogarea „taxei pe soare” pentru prosumatori printr-o ordonanța de urgența, a declarat ministrul Sebastian Burduja luni. Aceasta mișcare vine in urma clarificarii din partea Comisiei Europene, care a subliniat ca fiecare stat poate decide asupra aplicarii acestei taxe.…

Ministerul Energiei va abroga „taxa pe soare”. Sebastian Burduja: Comisia Europeana ne-a raspuns ca nu este obligatorie

14:00, 25.03.2024 - „Ministerul Energiei susține eliminarea taxei pe soare. De altfel, avem și raspunsul formal de la Comisia Europeana, care ne permite abrogarea acelui articol”, a spus Burduja, potrivit HotNews.ro.Potrivit acestuia, Comisia Europeana a precizat ca este vorba despre o clauza de tipul „poate”, adica fiecare…


Ce parere ai despre aceasta stire?