Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Cum era prezentata Dobrogea intr-un ghid britanic de calatorii, in 1854?

Publicat:

La jumatatea veacului al XIX lea, Dobrogea continua sa se afle sub stapanirea , facand parte din regiunea administrativa numita eyaletul Silistrei pana in 1864, cand se constituie vilayetul Dunarii . Tinutul dintre Dunare si Mare sueferea in acele timpuri, fiind camp de batalie si teatru de operatiuni militare in razboaiele ruso turce. Implicit, populatia provinciei suferea cumplit iar multi locuitori se refugiau din calea distrugerilor fie in sate de pe tarmul Dunarii, fie chia ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Epopeea podului de la Braila: „E un soi de semi-santaj”

16:11, 15.04.2024 - Receptia podului peste Dunare de la Braila se va face dupa remedierea neconformitatilor sale de catre cei care au realizat lucrarea, a anuntat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu. „Colegii mei de la CNAIR in urma cu cred ca o saptamana au terminat evaluarea lucrarilor de la…

Grindeanu: Cei de la CNAIR au terminat evaluarea lucrarilor la podul peste Dunare de la Braila: Exista neconformitati pe care cei care au realizat aceasta lucrare trebuie sa le indrepte. Altfel, nu vom face receptia / E un soi de semisantaj

13:56, 15.04.2024 - ”Colegii mei de la CNAIR, in urma cu o saptamana au terminat evaluarea lucrarilor de la pod. Exista neconformitati pe care cei care au realizat aceasta lucrare trebuie sa le indrepte (..) dupa care vom trece receptia acestei lucrari. Pana cand aceste neconformitati nu sunt inlaturate si lucrarile in…

Accident cu o ambulanța navala pe Dunare

19:31, 10.04.2024 - Patru persoane, printre care un copil, aflate intr-o salupa a unui serviciu privat de ambulanta din judetul Tulcea, au fost implicate intr-un accident produs, miercuri, pe bratul Chilia al Dunarii, granita romano-ucraineana, in apropiere de Tatanir. Reprezentantul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ),…

Isteria „dronelor inamice“ de la Dunare. Misterul luminilor de pe cer, cu explicațiile oficiale VIDEO

07:00, 03.04.2024 - Razboiul din Ucraina a declanșat o stare de teama și panica la granița Romaniei, in special in zona Dunarii. Dupa dronele cazute in județul Tulcea, pe care MApN le-a ținut secrete și le-a negat inițial, Galațiul și Braila sunt la randul lor afectate de dispozitivele de lupta.

Paradisul palmierilor la Mehedinți. Edilul s-a inspirat din vacanțele exotice

23:15, 28.03.2024 - O localitate din județul Mehedinți, situata pe malul Dunarii, langa Drobeta-Turnu-Severin, a devenit paradisul palmierilor plantați pe marginea drumului, neasfaltat, de altfel. Satul uitat de lume de la Dunare s-a transformat intr-un adevarat paradis al palmierilor, pentru ca nu mai puțin de 150 de…

Romania, cheia exporturilor ucrainene dupa blocajul polonez - Ministrul Agriculturii din Ucraina dezvaluie rolul pe care il joaca ruta Dunarii

07:35, 22.02.2024 - Ministrul ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, subliniaza, intr-o declarație pentru stiripesurse.ro, rolul in creștere al Dunarii pentru exporturile din Ucraina. Țara vecina, aflata in plin razboi cu Rusia, are planuri mari in privința Dunarii, dupa cum a dezvaluit publicația Bloomberg, iar Romania…

Marcel Ciolacu: „Federatia Rusa nu a facut niciun atac intentionat asupra Romanei si va spun cu certitudine ca nici nu o va face”

17:10, 10.02.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, 10 februarie, la Tulcea, referindu-se la mesajele Ro-Alert de avertizare primite de populatie, in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce rușii au lovit porturile ucrainene de la Dunare, ca nu se pune problema unui atac intenționat asupra Romaniei, informeaza…

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?