Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

China susţine că a alungat o navă militară americană din apele sale teritoriale

Publicat:

China a anuntat luni ca a „alungat” o nava americana care a intrat ilegal in apele sale teritoriale, in apropierea . Anuntul a fost facut intr-o zi in care se implinesc cinci ani de la pronuntarea deciziei potrivit careia Beijingul nu poate avea revendicari de ordin istoric in de Sud.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Povestea disidentului pe care China inca il vaneaza la trei decenii dupa ce a defectat

12:50, 12.05.2024 - In urma cu trei decenii, disidenții chinezi erau scoși ilegal din țara in cadrul unei operațiuni secrete numite Yellow Bird – dar, dupa cum marturisește unul dintre ei pentru BBC, Beijingul inca ii urmarește. Iunie 1992: Era miezul nopții in Marea Chinei de Sud, iar o nava de patrulare chineza se apropia…

Nou incident naval in Marea Chinei de Sud: Beijingul acuza SUA ca a „incalcat grav a suveranitatea și securitatea Chinei”

14:15, 10.05.2024 - Armata chineza a monitorizat indeaproape si a „alungat” nava americana USS Halsey care a intrat in apele teritoriale ale Insulelor Paracel din Marea Chinei de Sud la 10 mai, a declarat vineri intr-un comunicat Comandamentul Teatrului de Sud al Armatei Populare de Eliberare, relateaza Reuters si AFP,…

Taiwanul raporteaza activitate militara chineza dupa ce Blinken a parasit Beijingul

11:15, 27.04.2024 - Taiwanul a raportat sambata o reluare a activitatii militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediana sensibila a stramtorii Taiwan, la o zi dupa ce secretarul de stat american Antony Blinken a incheiat o vizita in China, relateaza Reuters.

Dupa ce SUA au criticat ajutorul Beijingului pentru Moscova, noul șef al Marinei ruse merge la o conferința militara majora in China

20:45, 20.04.2024 - Noul șef al Marinei ruse va participa la o conferința militara importanta in China, scrie agenția de presa de stat rusa TASS. Anunțul vine pe fondul criticilor crescande ale Occidentului in ceea ce privește legaturile dintre cele doua țari, potrivit Reuters.

China ridica tonul, Filipine intarește prezența americana și japoneza in Marea Chinei de Sud. China la zi

07:05, 16.04.2024 - In materialul de astazi „China la zi” va prezentam traducerea din limba chineza a unui articol publicat recent, relevant in ințelegerea perspectivei chineze cu privire la adoptarea „Proiectului de lege privind zona maritima” de catre Filipine.

Noi amenințari de la Beijing: SUA nu au „niciun drept” sa se amestece in Marea Chinei de Sud

12:05, 19.03.2024 - China a declarat marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Noile planuri ale Chinei pentru a detrona supremația tehnologica americana

16:01, 05.03.2024 - China s-a angajat sa valorifice resursele intregii națiuni pentru a accelera progresele științifice interne, reafirmand prioritatea centrala de a deveni autonoma in domenii precum inteligența artificiala și fabricarea de cipuri. Beijingul a insistat asupra unui obiectiv de lunga durata de a rupe controlul…

China susține ca a luat masuri de control dupa „intruziunea” unor ambarcațiuni filipineze

08:05, 05.03.2024 - Paza de coasta chineza a anunțat marți ca a luat „masuri de control” cu privire la ceea ce a calificat drept o „intruziune" a navelor filipineze in preajma unui recif disputat in Marea Chinei de Sud, relateaza AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?