Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii UBB au descoperit originea culorii albastre a unor specii de crabi

Publicat:

O echipa de cercetare condusa de prof. , incluzand cercetatori de la Departamentul de , Geologie si Biologie din UBB si de la Universitatea din Dubrovnik, Croatia au utilizat technici si masuratori sofisticate si ultrasensibile pentru a clarifica o problema controversata in literatura de specialitate, mai precis explicarea stiintifica a originii culorii albastre a cuticulei anumitor specii de crustacee. Rezultatele acestor cercetari au fost publicate recent in jurnalul academic . Unele studii anterioare au sugerat ca doua elemente, strontiul…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Simpozionul regional 'Europa, mass-media si stirile false' - deschis la Bucuresti; Daniela Coman: Participam la o educatie a publicului

12:40, 18.04.2024 - Simpozionul "Europa, mass-media si stirile false", organizat de filiala din Romania a Uniunii Presei Francofone (I'UPF), cu sprijinul Institutului Francez din Romania, si care reuneste aproape o suta de jurnalisti, directori de trusturi media europene si studenti din 19 tari, s-a deschis, joi, la Universitatea…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

(foto) Cei mai buni la biologie: 39 de elevi, premiați pentru rezultatele remarcabile de la Olimpiada Republicana

17:25, 25.03.2024 - Premianții Olimpiadei Republicane la Biologie au fost anunțați astazi in cadrul unui eveniment festiv. Competiția s-a desfașurat in perioada 22-25 martie la Universitatea de Stat din Moldova și a intrunit 175 de elevi din intreaga țara, comunica Ministerul Educației și Cercetarii.

Finlanda, pe locul 1 in raportul mondial al fericirii, pentru al șaptelea an la rand. Pe ce loc e Romania

08:50, 20.03.2024 - Potrivit CNN, a aparut Raportul mondial al fericirii si, inca o data, tarile nordice se bucura de cele mai bune scoruri. Tara nr. 1, Finlanda, se mentine in fruntea clasamentului de sapte ani la rand.Romania se claseaza pe locul 32 in topul celor mai fericite tari din 143 de tari. Anul trecut, tara…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…


Ce parere ai despre aceasta stire?