Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii de la UBB Cluj a explicat de ce unii crabi (homarul albastru) sunt albaștrii

Publicat:

Cercetatorii de la UBB Cluj și de la Universitatea din Dubrovnik, Croația, au explicat de unde provine culoarea albastra a unor crabi, cum este și celebrul homar albastru, o specie foarte rara.O echipa de cercetare condusa de prof. , incluzand cercetatori de la Departamentul de Fizica

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Elias Charalambous se amuza pe seama lui Dawa: „Este foarte norocos in aceasta privința”

15:05, 18.02.2024 - Antrenorul FCSB, Elias Charalambous, a amintit in conferința de presa de duminica și de faptul ca fundașul Joyskim Dawa a devenit tata. FCSB joaca luni la Cluj, cu Universitatea, și are numeroase absențe. Printre jucatorii care vor lipsi se numara și fundașul central Joyskim Dawa. Elias Charalambous…


Ce parere ai despre aceasta stire?