Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii australieni testează tendoane de canguri care ar putea înlocui ligamentele umane rupte

Publicat:

Tendoane prelevate de la canguri sunt testate in Australia spre a fi utilizate in cadrul interventiilor chirurgicale de inlocuire a ligamentului genunchiului, gleznei sau umarului, tratament revolutionar de care ar putea beneficia in special sportivii predispusi la astfel de accidentari, relateaza miercuri agentia Xinhua.

Studiul fara precedent a prezentat "prima dovada a testarii conceptului" ce atesta ca tendoanele de cangur sunt "de sase ori mai puternice in comparatie cu ligamentul incrucisat al omului", se arata intr-un comunicat emis marti seara de Universitatea din Sydney.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?