Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au congelat în premieră larve din Marea Barieră de Corali

Publicat:

Oamenii de stiinta care studiaza Marea Bariera de Corali din Australia au testat cu succes o noua metoda de congelare si de stocare a larvelor de corali, tehnologie ce ar putea ajuta recifele amenintate de schimbarile climatice, a transmis, ieri, Reuters, citata de Agerpres. Cercetatorii incearca sa protejeze recifele de corali in contextul temperaturilor in crestere ale oceanelor care destabilizeaza ecosistemele delicate. Marea Bariera de Corali a suferit patru evenimente de albire in ultimii sapte ani, printre acestea numarandu-se primul astfel de episod, observat in timpul unui fenomen La Nina,…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pagubele economice provocate de schimbarile climatice, de șase ori mai grave decat se credea: „Pana la sfarșitul secolului, oamenii ar putea fi cu 50% mai saraci”

11:55, 18.05.2024 - Pagubele economice cauzate de schimbarile climatice sunt de șase ori mai grave decat se credea anterior, incalzirea globala urmand sa micșoreze economia lumii intr-un ritm compatibil cu nivelul pierderilor financiare ale unui razboi purtat continuu, se arata intr-un nou studiu citat de The Guardian.Cercetatorii…

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

scaderea poluarii va genera temperaturi greu de indurat / 2 ipoteze

10:51, 05.05.2024 - Noile rapoarte sugereaza ca valurile de caldura din Europa vor fi mult mai mari decat se preconiza anterior. Vinovatul de data aceasta?Aerul mai curat. Potrivit unei noi cercetari prezentate in cadrul Uniunii Europene de Geoștiințe, daca nu se ia in considerare scaderea poluarii aerului, modelele nu…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

O orca solitara a fost filmata vanand și ucigand un rechin Marele Alb, dupa un atac „uimitor”. VIDEO

12:10, 03.03.2024 - Oamenii de știința au spus ca atacul este „fara precedent” și el a aratat abilitațile excepționale de pradator ale balenelor ucigașe, scrie BBC.Doua orci fusesera filmate anterior in largul coastei Africii de Sud, unde au fost observate inainte de a colabora pentru a vana și ucide rechini, inclusiv…

Programul „Vreascul pentru toti”

00:10, 28.02.2024 - Florin Tanasescu Adanciti in studiul „Cum o mai duc romanii la granita dintre iarna si primavara”, doua grupari – una guvernamentala, ailalta-mpotriva – au fost palite de-o informatie de ultima ora: „In afara de voi, a doua urgie pune stapanire pe Romania: iarna, care se va-ntinde pana spre iunie!”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?