Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ceaiul de măghiran, benefic pentru afecțiunile digestive și nervoase

Publicat:

Chiar daca nu ai folosit pana acum maghiran, ai auzit cu siguranta de el. Aceasta planta cu miros asemanator pinului este un bun remediu pentru numeroase afectiuni digestive si nervoase. Maghiranul are proprietati tranchilizante si anxiolitice si te ajuta sa combati oboseala si stresul, scrie realitatea.net.

Planta e bogata in vitamina K, dar are in componenta si vitamina E, fier, calciu, mangan. Mai contine acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale.

Toti acesti compusi ii confera ceaiului de maghiran proprietati antispasmodice, antifungice, antalgice, puternic antibacteriene,…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Planta pe care toți romanii o arunca, deși face minuni pentru sanatate. Stramoșii o foloseau ca medicament

10:05, 31.05.2024 - In prezent, brusturele este foarte des folosit in medicina tradiționala chineza. Se spune ca are o mulțime de efecte pozitive pentru aparatul respirator și pentru aparatul digestiv, pentru raceli/viroze/gripe/bronșite, pentru detoxifiere și ca sa se curețe sangele. Poți utiliza atat frunzele, cat și…

Planta folosita la prepararea Sfantului Mir, aclimatizata la Banca de Resurse Vegetale Genetice Buzau

22:20, 29.05.2024 - Planta care da parfumul mirului a fost aclimatizata de cercetatorii romani. Uleiul extras din floarea Cistus Ladaniferus, „trandafirul de roca”, este ingredientul-cheie in compozitia celui mai vechi parfum pe nume Kyphi, numit de egipteni „Lacrimile zeului Osiris“.

Cel mai bun analgezic natural: Crește in gradina și are proprietați similare opiului

22:20, 20.05.2024 - Intr-un trecut nu prea indepartat, Laptuca salbatica era o planta foarte celebra pentru proprietațile sale medicinale. Acesta era considerat un substituent pentru opiu, fiind supranumit și "opiul saracului" datorita prețului scazut și accesibilitații sale. In secolul al XIX-lea, Laptuca salbatica era…

PLANTE TERAPEUTICE Lavanda, planta cu proprietați extraordinare

17:21, 11.05.2024 - Lavanda sau levantica (Lavandula angustifolia) este o planta din familia Lamiaceae despre care se cunoaște ca a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri. The post PLANTE TERAPEUTICE Lavanda, planta cu proprietați extraordinare first appeared on Informatia Zilei .

ce au surprins sateliții pe 12 aprilie deasupra zonei unde raul Olt se intalnește cu Dunarea

10:50, 02.05.2024 - Romania a atras atenția NASA și a intregii lumi datorita unor imagini spectaculoase captate de sateliți deasupra sudului țarii. Acolo, campurile de rapița inflorite ofera un peisaj desprins parca din povești, ademenind privirile și inspirand admirație. Pe 12 aprilie, un satelit a inregistrat imagini…

Trei rețete rapide de spaghetti din sudul Italiei bune pentru post

13:25, 30.04.2024 - Exista trei rețete consacrate de spaghetti in sudul Italiei care includ exclusiv ingrediente de origine vegetala, insa in masura sa satisfaca cele mai exigente gusturi. Fiecare dintre sosuri are ca element comun sosul de roșii, pe langa care pot varia celelalte ingredientele cele mai simple tipice bucatariei…

Beneficiile plantelor medicinale in tratamentul tulburarilor digestive

13:10, 26.04.2024 - Tulburarile digestive, cum ar fi indigestia, sindromul de colon iritabil, constipația și diareea, pot afecta semnificativ calitatea vieții. Plantele medicinale au fost folosite de milenii pentru a trata diverse probleme digestive datorita proprietaților lor terapeutice. Iata o explorare a beneficiilor…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…


Ce parere ai despre aceasta stire?