Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sunt aditivii alimentari

Publicat:

Conform Organizației Mondiale a Sanatații, substanțele care sunt adaugate in alimente pentru a menține sau imbunatați siguranța, prospețimea, gustul, textura sau aspectul alimentelor sunt cunoscute ca aditivi alimentari. Timp de secole, aditivii alimentari au fost folosiți pentru conservarea alimentelor, de exemplu sarea (in carne, slanina sau pește uscat), zahar (in marmelada) sau dioxid de sulf (in vin). De-a lungul timpului, numeroși aditivi alimentari au fost dezvoltați pentru a satisface nevoile producției de alimente, deoarece fabricarea alimentelor pe scara larga este mult mai complexa…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aditivii alimentari xantan și caragenan ar putea provoca diabet

05:15, 29.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici. Ar fi vorba despre guma xantan și caragenan. Ce sunt xantanul și caragenanul Emulsifiantii (emulgatorii)…

Ce se intampla in corpul tau pe parcursul postului. Transformarile impresionante care se produc in organism

09:30, 26.03.2024 - Cand ții postul Paștelui, corpul trece printr-o serie de adaptari semnificative, fiecare cu impactul sau asupra sanatații și bunastarii generale. Inițial, s-ar putea sa experimentezi o senzație de oboseala pe masura ce corpul iși ajusteaza metabolismul pentru a arde grasimile in locul zaharurilor, un…

O romanca din trei are anemie și nu știe

05:10, 13.03.2024 - Fiecare a treia femeie in Romania sufera de anemie din lipsa de fier (anemie feripriva) și nu știe acest lucru, a anuntat dr. Remus Șipoș, medic de familie și secretar al Societatii Nationale de Medicina a Familiei intr-un seminar online de educație in sanatate Anemia feripriva este una dintre cele…

Studiu. E bine sau nu sa fierbem apa?

16:40, 04.03.2024 - Un nou studiu publicat in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, citat de Live Science, fierberea apei de la robinet ar fi indicata.  In acest mod, arata studiul, 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata apa sunt eliminate in proporție de 90%. Omniprezente in apele marilor…

400 de milioane de copii din intreaga lume vor trai cu obezitate in 2035

12:40, 04.03.2024 - Astazi, marcam Ziua Mondiala a Obezitații, ce are ca scop conștientizarea in randul consumatorilor cu privire la orientarea catre un stil de viața sanatos bazat pe o alimentație echilibrata, mai ales din perspectiva unei creșteri accelarate, la nivel mondial și european, a ratei de obezitate și supraponderalitate.…

Ziua Mondiala a Obezitații - 400 de milioane de copii din intreaga lume vor trai cu obezitate in 2035 ! Afla ce mananci ! Fii informat !

12:06, 04.03.2024 - Astazi, 4 martie, marcam Ziua Mondiala a Obezitații, ce are ca scop conștientizarea in randul consumatorilor cu privire la orientarea catre un stil de viața sanatos bazat pe o alimentație echilibrata, mai ales din perspectiva unei creșteri accelarate, la nivel mondial și european, a ratei de obezitate…

OMS zguduie curentul body positivity: Obezitatea e o boala cronica ce poate duce la cancer

02:05, 02.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații zguduie din temelii curentul body positivity, care susține ca aspectul fizic nu e atat de important și ca persoanele obeze pot fi sanatoase, daca fac sport sau gandesc pozitiv. OMS susține insa ca lucrurile nu stau chiar așa și ca obezitatea este in sine o boala cronica.…

Rafila: Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi vor fi cele mai avansate din Romania

10:51, 28.02.2024 - Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi vor fi cele mai avansate din Romania si, probabil, unele dintre cele mai avansate din Uniunea Europeana, a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, cu ocazia semnarii contractelor pentru construirea celor doua unitati medicale. Precizarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?