Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce simptome pot prevesti infecţia cu E.coli patogen 

Publicat:

Majoritatea infectiilor cu E.coli nu sunt daunatoare, dar in unele cazuri se poate ajunge la infectii ce pot deveni severe, amenintand viata pacientilor.

FOTO: Getty Images 

Escherichia coli (E.coli) este o bacterie care traieste in intestinele oamenilor si a animalelor. Majoritatea infectiilor cu E.coli nu sunt daunatoare si sunt o parte importanta a tractului intestinal uman. E.coli poate fi patogen, ceea ce inseamna ca poate cauza stare de rau: diaree sau stare de rau in afara tractului intestinal (infectii ale tractului urinar, penumonie sau alte boli).

Tipurile de E.coli…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

(foto) 52,3 grade in India: Copiii au leșinat la școala, șoferii și-au ars mainile pe volan, iar Morga din Jaipur e depașita de victimele caldurii

17:15, 30.05.2024 - India este lovita de un val de caldura fara precedent. 52,3 grade Celsius s-au inregistrat joi, un record național cu mai mult de un grad peste cel precedent. Datele vin de la o stație meteo automata și autoritațile iși pun problema ca a fost o eroare de senzor. Caldura insuportabila a facut și victime…

52,3 grade in India. Copiii au leșinat la școala, șoferii și-au ars mainile pe volan. Morga din Jaipur e depașita de victimele caldurii

12:51, 30.05.2024 - India este lovita de un val de caldura fara precedent. 52,3 grade Celsius s-au inregistrat joi, un record național cu mai mult de un grad peste cel precedent. Datele vin de la o stație meteo automata și autoritațile iși pun problema ca a fost o eroare de senzor. Caldura insuportabila a facut și victime…

Ce este boala „obrajilor palmuiți” și cum se transmite. Mulți copii sufera de ea

20:06, 23.05.2024 - Cum se transmite boala obrajilor palmuițiSindromul obrazului plesnit se transmite pe cale aerogena, prin tuse și stranut, dar și prin contactul direct cu obiecte contaminate cu secreții infectate. Virusul poate fi transmis și prin sange sau produse de sange, precum și de la mama la fat. Daca este contractata…

Categoria de dementa despre care se cunosc foarte putine lucruri și care afecteaza copiii, potrivit expertilor

10:15, 06.05.2024 - Categoria de dementa despre care se cunosc „socant” de putine lucruri și care afecteaza copiii, potrivit expertilor. „Copilarie” si „dementa” sunt doua cuvinte pe care ne-am dori sa nu trebuiasca sa le folosim impreuna. Dar, din pacate, numai in Australia aproximativ 1.400 de copii si tineri traiesc…

La ce riscuri te poți expune daca consumi cafea decofeinizata. Ce spun specialiștii despre ea

22:51, 20.04.2024 - Grupurile de aparare a sanatații solicita Administrației Americane a Alimentelor și Medicamentelor sa interzica clorura de metilen. Acesta este un compus chimic utilizat in procesul de decafeinizare. Afla care sunt riscurile consumului de cafea decofeinizata, potrivit specialiștilor.La ce riscuri te…

O fetița de 8 ani a fost ucisa și alte 7 persoane ranite in Chicago

06:46, 15.04.2024 - O fetița de 8 ani a fost ucisa și alte șapte persoane au fost ranite, inclusiv doi copii mici, la o petrecere in aer liber a unei familii din Chicago. Fata a fost declarata moarta dupa ce a fost impușcata in cap, potrivit poliției din Chicago, potrivit CNN . Un baiețel de 1 an și un baiat de 7 ani au…

In Romania, diagnosticarea copiilor cu autism este in continuare foarte scazuta. Terapia inceputa pana la varsta de 3 ani duce la recuperare

17:50, 04.04.2024 - De Ziua Mondiala a Conștientizarii Autismului, HILS Development, alaturi de dr. Adina Negoița, Founder & CEO Medikali, in parteneriat cu Asociația Blue Life, au organizat un workshop pe tema autismului pentru a oferi comunitații informații esențiale și sprijin in aceasta calatorie de conștientizare. Conform…

Actualitate medicala/ EMA avizeaza prima monoterapie orala pentru hemoglobinuria paroxistica nocturna

01:00, 28.03.2024 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat acordarea unei autorizatii europene de introducere pe piata pentru Fabhalta, prima monoterapie orala pentru pacientii adulti cu hemoglobinurie paroxistica nocturna (HPN) care sufera de anemie hemolitica, o boala genetica rara a sangelui care distruge…


Ce parere ai despre aceasta stire?