Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce s-a întâmplat cu Soarele în ultimii 100.000 de ani?

Publicat:

Pentru prima data experimentul BOREXINO, un experiment instalat in laboratorul subteran italian de la , a reusit sa masoare neutrinii care iau nastere in inima Soarelui in interactiuni nucleare intre protoni. Acesti neutrini ne ajuta sa intelegem mai bine cum functioneaza steaua de care depinde viata noastra. In urma studiului acestor minuscule particule, cercetatorii au ajuns la o concluzie interesanta legata de activitatea Soarelui in ultimii 100.000 de ani.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Horoscopul VERII 2024. Atmosfera incinsa, cu luni pline de pasiune. Trei zodii se vor lafai in noroc

16:26, 03.06.2024 - Iunie, prima luna de vara, aduce oportunitați de socializare și de distracție, dar tonul e mai serios decat in mai cu Saturn care se pregatește de retrograd. Intre 5 și 14, responsabilitațile familiale sunt pe primul loc, urmand ca o data cu Solstițiul de vara și activarea sezonului Racului sa te bucuri…

Urmatoarea criza globala ar putea fi provocata de o furtuna solara. Ce trebuie sa știm și cum putem sa ne pregatim

22:10, 11.05.2024 - Una dintre cele mai mari amenințari la adresa infrastructurii globale vine de la Soare, iar o furtuna solara puternica ar putea provoca intreruperi totale de curent, cat si o implozie a internetului, arata o analiza The Washington Post. Furtunile de o magnitudine suficienta pentru a provoca adevarate…

O noua planeta in sistemul nostru solar ar putea inlocui Pluto

08:40, 04.05.2024 - O noua planeta in sistemul nostru solar? Ipoteza unei noi planete este in atenția oamenilor de știința care spun ca au gasit dovezi ca ar exista totuși o a noua planeta in sistemul nostru solar, iar aceasta nu este Pluto. De mai mulți ani, oamenii de știința cauta planete in cele mai indepartate colțuri…

O gaura neagra atipica a fost descoperita in Calea Lactee

14:01, 16.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record – de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP.…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

Echinocțiul de primavara 2024 – semnificație și tradiții. Cand se trece la ora de vara

11:20, 20.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…


Ce parere ai despre aceasta stire?