Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce facem cu singurătatea? Sfatul psihologului

Publicat:

. ■ In articolul precedent despre studiul asupra singuratații condus de cercetatorul britanic de la Universitatea din Bath se menționeaza importanța conștientizarii și comunicarii singuratații ca traire deoarece acest lucru atrage empatia și suportul celorlalți in gestionarea efectelor sale negative. De asemenea, lectorul afirma ca singuratatea este o […] facem cu singuratatea? Sfatul psihologului apare prima data in Monitorul de Neamț și Roman .

Citeste articolul mai departe pe monitorulneamt.ro…  

Sursa articol: monitorulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce facem cu singuratatea? – concluzia unei cercetari științifice

00:00, 25.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Un cercetator britanic de la Universitatea din Bath, lectorul Sam Carr, a demarat un proiect prin care a intervievat peste 100 de persoane pentru a ințelege mai bine ce inseamna singuratatea pentru fiecare dintre participanți. Concluzia sa a fost ca singuratatea sta…

Profesori de baieți – așa NU!

08:40, 10.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ In incheierea seriei de articole despre profesorii de baieți, ajungem inevitabil și la modelele negative de comportament la catredra observate de catre Dr. Michael C. Reichert, autorul carții „Cum sa crești un baiat. Puterea legaturilor afective in creșterea unor…

Profesori de baieți – așa DA!

08:10, 10.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Dr. Michael C. Reichert, in cartea sa „Cum sa crești un baiat. Puterea legaturilor afective in creșterea unor barbați de nadejde” aparuta la Editura Trei in anil 2020, enumera cateva calitați ale profesorilor care și-au dovedit eficacitatea in a invinge rezistența…

10 propoziții care iți pot schimba perspectiva despre viața

19:40, 26.04.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Dau mai departe cateva idei care circula in mediul online și pe care le gasesc utile daca le acordam suficienta considerație: Oamenii nu sunt impotriva ta. Ei sunt pentru ei. Urca munții nu ca sa te vada lumea, ci pentru ca tu sa vezi lumea. Invața mai multe […] Articolul…

Calatoria personala

19:30, 12.04.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Nu oricine va pricepe in ce consta calatoria ta. Dar e ok. Nu e calatoria lor, ca sa trebuiasca s-o ințeleaga. E A TA. Aparent e simplu. Cu cei mai mulți dintre oameni reușim sa facem asta, adica sa ne detașam și sa-i lasam in drumul lor. Dar […] Articolul Calatoria…

Cum scapam de bullying-ul din școli?

10:50, 05.04.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Deși legea nr. 221/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 a intrat in vigoare de la 22 noiembrie 2019, cadrele didactice inca nu pot identifica in mod corespunzator bullying-ul și chiar il promoveaza prin ceea ce numim bullying…

5 feluri diferite, dar complementare, prin care adolescenții pot gestiona cu succes examenele

07:45, 30.03.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Evaluarea naționala și examenul de bacalaureat care ii așteapta pe elevii din ultimul an de gimnaziu, respectiv liceu se apropie cu pași repezi iar emoțiile sunt tot mai mari. Iata, foarte pe scurt, cateva modalitați prin care adolescenții pot face fața cu succes…

Ședințe psihologice individuale, de cuplu și familie sau de grup? Avantaje și dezavantaje pe scurt

23:55, 22.03.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Incep prin a menționa faptul ca in activitatea mea profesionala privata au predominat ședințele psihologice individuale deoarece clienții cabinetului au dorit sa beneficieze integral de atenția psihologului. Ședințele de cuplu sau de familie au fost și ele la randul…


Ce parere ai despre aceasta stire?