Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este microbiotul intestinal și cum îl protejăm

Publicat:

Avem un microbiot al pielii, un microbiot al gurii, un microbiot al vaginului… Dar cel mai important este microbiotul intestinal. Protejarea microbiotului este și o modalitate de a preveni sau a menține sub control numeroase boli. Cercetatorii știu deja care este potențialul microbiotului intestinal. Totuși, noile tehnici permit aprofundarea interacțiunii gazda-microbiot, cea a microorganismelor intre ele și influența lor asupra starii de sanatate. Microbiotul intestinal sau flora intestinala reprezinta ansamblul bacteriilor, virusurilor, paraziților și ciupercilor non-patogene, care tapeteaza…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou test de saliva ar putea depista cancerul de stomac in stadii incipiente

00:55, 15.05.2024 - Analizarea bacteriilor din gura, cu ajutorul unui simplu test de saliva, ar putea permite detectarea precoce a cancerului gastric, a patra cauza de mortalitate prin cancer la nivel mondial, conform unui studiu programat sa fie prezentat in cadrul Saptamanii Bolilor Digestive 2024 (DDW), citat de Hotnews.…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Reguli alimentare pentru menținerea sanatații inimii

00:10, 02.04.2024 - Alimentația poate influența multe aspecte ale sanatații inimii, inclusiv tensiunea arteriala, inflamația, nivelul de colesterol și trigliceridele. Așadar, includerea alimentelor sanatoase pentru inima intr-o dieta bogata in nutrienți și echilibrata poate ajuta la menținerea inimii intr-o forma buna…

Masura PSD care ține in frau prețul alimentelor de baza

13:45, 15.03.2024 - Datele publicate recent de Institutul Național de Statistica (INS) confirma faptul ca Ordonanța plafonarii adaosului la alimente introdusa de PSD a stabilizat prețurile la alimentele pe care romanii le pun in coșul zilnic. Impactul Ordonanței plafonarii adaosului la alimentele de baza se reflecta…

Pericolele ascunse din spatele cafelei cu lapte: semnalul de alarma tras de un cunoscut neurolog

08:15, 01.03.2024 - Iubim cafeaua și suntem norocoși ca aceasta bautura nu este doar gustoasa, ci are numeroase beneficii pentru sanatate atunci cand este consumata in mod moderat.Diverse studii au legat consumul de cafea de un risc redus de boli cardiace, diabet și Parkinson, printre altele.Cu toate acestea, un expert…

Cum sa mananci painea fara sa te ingrași. Sfaturi care te pot ajuta

15:20, 27.02.2024 - Știm cu toții ca painea, cartofii, pastele, orezul fac parte din categoria alimentelor “cu greutate” pe care trebuie sa le introducem cu masura in alimentație noastra.Alimentele care conțin amidon sunt painea, cartofii orezul, și iata o modalitate de a le pregati astfel incat sa nu ingrașe, cu mențiunea…


Ce parere ai despre aceasta stire?