Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câteva motive plauzibile pentru care EXXONMOBIL nu ar trebui să mai stea în Marea Neagră

Publicat:

Politica de rentieri a actualilor guvernanți, care poate fi sintetizata prin zicala populara “niciun caine nu pleaca de la macelarie”, pare a compromite cel puțin pe termen scurt și mediu exploatarea gazelor din . Guvernul, totuși, incearca sa convinga, daca nu ExxonMobil, macar opinia publica, de faptul ca, deși fizic cainele (compania americana) ar putea pleca de la macelarie, ramane cu gandul (ca operator) la ea!   de a se retrage cel puțin parțial (dar mult mai probabil total) din proiectul este o surpriza numai pentru guvernanții “patrioți”, care s-au…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

*Romanii care sunt vizați de ANAF in cel mai nou ghid al instituției

15:35, 28.04.2024 - Guvernul, in incercarea de a acoperi deficitele bugetare, apeleaza la Agenția Naționala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a investiga contribuabilii suspectați ca nu declara toate sursele de venit. In mod repetat, ANAF-ul se concentreaza pe persoanele fizice din Romania care obțin venituri din inchirieri.…

Portul Constanța, prioritar pentru investițiile Qatarului in Romania, anunța premierul Ciolacu / Guvernul de la București vizeaza investiții totale de 15 miliarde de euro

14:10, 17.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, intr-o conferința cu omologul sau qatarez, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, ca Portul Constanța este prioritar intr-un pachet de potențiale investiții de 15 miliarde de euro pe care urmeaza sa discute cu Fondul suveran de investiții al statului…

Topul bugetelor militare. Cine sunt țarile care cheltuiesc cel mai mult pe inarmare șiu unde se afla țara noastra in clasament

20:05, 12.04.2024 - Conform celei mai recente statistici, publicata de Visual Capitalist , care analizeaza primele 40 de bugete militare cele mai mari din lume, SUA a cheltuit cel mai mult in anul 2022 pe inarmare. Țara noastra este menționata printre țarile cu cele mai mici cheltuilei militare alocate din bugetul de stat. Cele…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

DOZA DE NORMALITATE: despre proiectul Roșia Montana. O poveste complicata din care Romania va ieși in paguba cu miliarde de dolari

20:05, 05.03.2024 - DOZA DE NORMALITATE: despre proiectul Roșia Montana. O poveste complicata din care Romania va ieși in paguba cu miliarde de dolari Procesul dintre compania miniera privata Gabriel Resources și Statul Roman pentru proiectul minier de la Roșia Montana, Alba se apropie de o decizie finala. Luna martie…

Profitul MOL Romania s-a prabușit fix inainte ca Guvernul sa il taxeze: Compania da vina pe guvernanți!

16:46, 16.02.2024 - Din cauza tensiunilor geopolitice si a unui climat imprevizibil la nivel macro si de industrie, alaturi de politici fiscale si guvernamentale imprevizibilie, profitul inainte de impozitare al grupului petrolier ungar MOL a scazut cu 36% in 2023 pana la 1,936 miliarde de dolari, a informat vineri compania,…

„Blestemul” resurselor: 110 dolari  ne-ar putea costa pe fiecare afacerea Roșia Montana

18:15, 05.02.2024 - Profesorul  in economie Cristian Paun susține ca situația aurului și argintului de la Roșia Montana este una cu potențiale consecințe grave pentru populația Romaniei. Cu aproximativ 300 de tone de aur și 1500 de tone de argint inca in pamant, se estimeaza ca fiecare cetațean roman ar putea fi obligat…


Ce parere ai despre aceasta stire?