Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât plastic respirăm? Ce au găsit cercetătorii în zăpada din Alpi şi din Arctica

Publicat:

Cercetatorii s-au concentrat, in ultimii ani, pe modul in care animalele sau fiintele umane absorb particule de plastic din ceea ce mananca. O echipa de experti de la (AWI) a descoperit ca particule de microplastic pot fi transportate pe distante extraordinar de mari in atmosfera si mai tarziu sunt „spalate“ de precipitatii, in special de zapada.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Oceanul Arctic ar putea ramane in curand fara gheata la inceputul unei toamne, avertizeaza cercetatorii

13:35, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an.

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

(FOTO) PREMIERA la Banca de Gene din Buzau. Prima extracție de ADN

09:35, 20.02.2024 - Premiera la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau. Cercetatorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate, pregatind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetica. Extracția a fost operata de echipa specializata in genetica și biologie moleculara, in noul un laborator…

Efectele sincronizarii in comunicare

11:05, 15.02.2024 -  Mintea noastra este direct afectata cand ajung la ea informații legate de activitațile ce se desfașoara in jurul nostru. Am putea crede ca suntem pasivi in timp ce ne relaxam și vedem pe altcineva ocupat, dar se pare ca nu asta se intampla.Cercetatorii in neuroștiința au studiat ceea ce ei numesc ...


Ce parere ai despre aceasta stire?