Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CAROL AL II-LEA – UN REGE ŞI UN CULT CU REFERIRI ŞI LA JUDEŢUL NEAMŢ

Publicat:

Regele Carol al II-lea, subiectul articolului nostru, a primit de la inaintasii sai cea mai frumoasa mostenire: o Romanie Mare si care facea pasi hotarati spre modernizare si democratie. Dar domnia sa a insemnat sfarsitul democratiei, s-a incheiat cu un regim autoritar, apoi a urmat dictatura militara antonesciana si a eșuat in comunism. In istorie a ramas ca un rege controversat. Celebru a devenit prin cele trei renuntari la mostenirea regala, fiind singurul membru al unei familii domnitoare care a reusit o astfel de performanta. A fost o lupta permanenta „intre datorie si pasiune”, asa cum isi…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orasul descoperit sub un mare oras din Romania. Dovezile arheologice, prezentate publicului FOTO

21:50, 30.04.2024 - Istoria seculara a unei asezari este sintetizata intr-o expozitie intitulata „Targul de sub oras. Marturii arheologice medievale si moderne descoperite in Targu Neamt“, care a fost vernisata recent

Primarul municipiului Turda, Matei Cristian: 12 Aprilie 2024 va ramane in istoria orașului nostru #TurdaArena

09:25, 14.04.2024 - 12 ???????????????????????????? 2024 ???????? ????a????a???????? i???? ???????????????????????????? ????????????ș???????????????? ????????????????????????. Am avut privilegiul de a marca deschiderea spectaculoasa a Turda Arena, alaturi de oaspeți de seama. Conferința de presa a fost

Povestea romanului care spala mașinile regelui Charles. „M-am trezit, intr-o zi, cu un telefon de la oamenii lui“

14:16, 11.04.2024 - Un tanar din Tecuci (Galați) plecat sa munceasca in Marea Britanie și-a deschis propria firma, iar seriozitatea și munca de calitate l-au adus in postura de a spala in prezent mașinile Casei Regale, dar și pe cele ale altor celebritați din insula.

Rezultate excepționale pentru Școala Pangarați

13:05, 30.03.2024 - Școala Gimnaziala “Nicolae Iorga” din Pangarați a avut mereu rezultate deosebite ale elevilor și profesorilor la olimpiadele și competițiile școlare și extrașcolare. In luna martie a acestui an școlar, la etapa județeana a olimpiadei de istorie, Tatiana Bajenaru, eleva in clasa a VIII-a, a obținut 90…

Inspirat de Ceaușescu, dar și de Spider-Man: Cine este edilul ceaușist din Gorj?

09:31, 20.03.2024 - Amestec suprarealist de retropolitica și fantezii eroice, primarul comunei Stejari din județul Gorj, Robert Ionut Paiuș, iși incepe fiecare zi bandu-și molcom cafeaua dintr-o cana chinezeasca imprimata cu chipul lui Nicolae Ceaușescu. Ambițios, primarul PSD vrea ca mandatul și realizarile sale sa dainuiasca…

Un primar „special”. Se compara cu Superman, Omul Paianjen și Batman, dar este și mare admirator al lui Ceaușescu

12:31, 14.03.2024 - Acesta spune, intr-o postare pe Facebook, ca se simte precum personajele din filme: „Cu ai mei cetațeni din Stejari in preajma … sunt Omul Paianjen care va impiedica sa o luați razna. Cu ai mei cetațeni din Piscoiu sunt Batman care va da fiori! Cu ai mei cetațeni din Baloșani sunt Nemuritorul (Nr.:…

Incep lucrarile la noul pod peste Arieș. Costa 7,3 milioane de lei!

10:00, 08.03.2024 - Pod nou peste raul Arieș, la Campeni. Primarul orașului Campeni, Cristian Dan Pașca a anunțat joi, 7 martie, ca a fost semnat contractul pentru realizarea unui nou pod peste raul Arieș, pe strada Izvoarelor. Valoarea lucrarilor se ridica la peste 7,3 milioane de lei, investiția fiind finanțata prin…

Știați ca primul ziar in limba romana a fost tiparit de ruși?

11:25, 18.02.2024 - „Știați ca primul ziar editat in limba romana in spațiul romanesc a aparut in Moldova, fiind tiparit de ruși?”, scrie pe Facebook politicianul moldovean Dragoș Galbur. „Ca astazi, pe 18 februarie, 1790, la Iași a fost tiparita prima ediție a ziarului „Courier de Moldavie”, un ziar bilingv, atat in franceza,…


Ce parere ai despre aceasta stire?