Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cardurile de sănătate, aşteptate de şase ani. Abia în 2015 acestea ar putea ajunge la asiguraţi

Publicat:

Ideea cardului de sanatate a aparut inca din anul 2006. Si de atunci au inceput amanarile. IŽn 2010, guvernul Boc a alocat aproximativ 17 milioane de euro pentru ca Imprimeria Nationala sa cumpere plasticul si cipurile necesare fabricarii cardurilor.  Solutia informatica a mai costat statul roman alte peste 20 de milioane de euro. Cand proiectul a fost anuntat, se spunea ca fiecare asigurat va trebui sa plateasca doi euro pentru a primi cardul. Pana la urma, anul trecut s-a decis ca acesti bani sa fie suportati tot de la bugetul de stat. IŽn teorie, procesul de emitere al unui astfel de document…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noi proteste ale medicilor din ambulatoriu. Spun ca nu vor semna contractul cu CNAS daca valoarea punctului pentru consultatie nu va fi majorata

17:30, 23.04.2024 - Medici din cabinetele care asigura consultatii in ambulatoriu, decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), au iesit din nou in strada marti, 23 aprilie, și spun ca daca punctul decontat pentru consultatiile acordate nu va fi majorat, atunci nu vor semna contractele cu Casa și cei afectati…

Haos in spitale! Medicii din Ambulatoriu au reluat protestele și cer solutii de finantare in sistem

18:00, 15.04.2024 - Specialiștii trag un nou semnal de alarma și susțin ca finanțarea alocata in acest segment trebuie sa creasca. Mai mult, sunt semnale ca din iulie, atunci cand intra in vigoare noul contract cadru incheiat cu Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS), tarifele decontate ar putea scadea.Asta inseamna…

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica și beneficiile intervențiilor minim-invazive

10:25, 08.04.2024 - In Romania, anual se desfașoara numeroase intervenții cardiovasculare minim-invazive, oferind avantaje semnificative pacientilor. Utilizand tehnologii de varf, aceste proceduri aduc beneficii considerabile in comparație cu metodele traditionale de chirurgie. In plus, la Spitalul de Boli Cardiovasculare…

Ministrul Rafila, despre concediile medicale: „Politica fiscala nu o face Ministerul Sanatatii”

06:40, 29.03.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a analizat problema impozitarii concediilor medicale. El pledeaza pentru o abordare prudenta și colaborare intre Ministerul Sanatații, Ministerul Finanțelor și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a evalua posibilitatea eliminarii impozitului pe…

Alexandru Rafila, despre concediile medicale: „Politica fiscala a Romaniei nu o face Ministerul Sanatatii”

17:15, 28.03.2024 - Alexandru Rafila, ministrul Sanatații, considera ca eliminarea impozitului pe concediile medicale trebuie „judecata cu precautie”, mentionand ca Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor face o analiza pentru a se ajunge la decizia corecta.

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…

Un roman cu o forma rara de cancer obține in justiție tratament gratuit. Medicamentul costa 4.500 de euro flaconul

20:00, 26.02.2024 - Un pacient bolnav de o forma rara de cancer a obținut la Curtea de Apel Alba Iulia tratamentul gratuit cu un medicament foarte scump, pe care nu și-l poate permite. Pacientul a dat in judecata Guvernul Romaniei, Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Agentia Nationala a…

Valcea, județul cu investiții majore in…

09:00, 15.02.2024 -  1 total views … sanatate. In Romania sunt peste 360 de spitale de stat, majoritatea regasindu-se in subordinea directa a primariilor sau a consiliilor județene. Spitalele sunt finanțate din trei direcții: Ministerul Sanatații pentru investiții punctuale, Casa Naționala de Asigurari de Sanatate pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?