Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Carbohidrații: care sunt buni, care sunt răi și care sunt efectele lor în nutriție

Publicat:

  Așa cum este cazul și cu grasimile alimentare , reputația carbohidraților in nutriția umana au avut parte de-a lungul timpului de schimbari radicale, fiind ba prieteni, ba dușmani. Astazi opinia nutriționiștilor este ferma: carbohidrații reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale unei diete sanatoase; cheia este alegerea carbohidraților „buni”, care nu contribuie la instalarea unor boli cronice, precum diabetul, și nu afecteaza vasele de sange (ducand la boli ale inimii, infarcte sau atacuri cerebrale).

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Miraculoasa scrumbie de Dunare. Medicii, despre efectele asupra sanatații: ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

14:56, 25.04.2024 - Considerata ca fiind unul dintre cei mai sanatoși pești din lume, scrumbia de Dunare este bogata in acizi grași Omega3, calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea are proprietați antiinflamatoare și antioxidante, ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

Medicii avertizeaza cu privire la efectele care pot veni odata cu trecerea la Ora de Vara

07:00, 30.03.2024 - Dr. Stefan Busnatu, medic primar cardiolog a explicat intr-un interviu acordat news.ro cum putem ajusta eliberarea melatoninei si cortizolului in organism, odata cu trecerea la ora de vara. Este vorba despre doi hormoni esentiali pentru o buna stare de sanatate, care sunt eliberati in anumite momente…

Ficatul și rolul sau in digestie

14:25, 28.03.2024 - Ficatul, cel mai mare organ intern al corpului uman, este de fapt un laborator cu multiple funcții. Rolul sau in digestie este esențial, de o complexitate uimitoare, avand in vedere ca toate substanțele nutritive ne sunt procurate prin activitatea ficatului și substanțele care nu ne sunt folositoare…

15 martie, Ziua Mondiala a Somnului. Care sunt persoanele predispuse la tulburari de somn și efectele lipsei acestuia

14:51, 15.03.2024 - In fiecare an, in ziua de vineri a celei de-a doua saptamani intregi a lunii martie, la nivel mondial este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Ziua mondiala a somnului este promovata de Societatea Mondiala a Somnului, organizatie aparuta in 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federatia Mondiala a…

DOI ANI DE RAZBOI IN UCRAINA. Ce s-a schimbat si ce urmeaza? Intrebarile momentului si raspunsurile expertilor

10:10, 24.02.2024 - Conflictul din Ucraina a stabilit noi repere in ceea ce priveste modalitatile razboiului modern si a demonstrat din nou cat de periculoasa este lumea in prezent. Think tankul american RAND Corporation a organizat o  discutie  cu un grup de experti despre starea conflictului si perspectivele acestuia,…

Cum sa ne protejam de efectele neplacute ale „asteniei de primavara”. Sfaturile unui medic nutriționist

03:10, 12.02.2024 - Medicii avertizeaza ca schimbarile de temperatura și trecerea de la un anotimp la altul pot produce anumite dezechilibre in organism, precum stari de de oboseala, epuizare și dureri de cap. Alimentația este factorul cheie pentru a ajuta organismul sa faca fața

FOTO VIDEO Fermierii protesteaza marți in fața sediului Parlamentului European de la Strasbourg / Efectele manifestațiilor

16:10, 06.02.2024 - In timp ce  eurodeputațiii se reunesc la Parlamentul European pentru a-și reafirma sprijinul fața de Ucraina, zeci de tractoare și sute de agricultori s-au adunat marți in fața sediului de la Strasbourg. Conform corespondenței facuta de G4Media, sunt prezente in jur de 50 de tractoare și aproximativ…

Poluarea ucide 30.000 de romani in fiecare an

00:30, 27.01.2024 - Romania ocupa locul 45 in lume și locul 8 la nivel european in ceea ce privește rata de mortalitate cauzata de poluare, transmite Institutul Național de Sanatate Publica.  Potrivit Agenției Europene a Mediului, in Romania mor, anual, aproximativ 30.000 de oameni din cauza poluarii, arata un studiu realizat…


Ce parere ai despre aceasta stire?