Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Capsula Orion a fost lansată în prima misiune de încercare

Publicat:

Capsula americana Orion, conceputa pentru zboruri interplanetare in sistemul nostru solar si care ar putea ca in viitorul apropiat sa duca primul echipaj uman pe Marte, a fost lansata vineri, in prima sa misiune de incercare, fara echipaj uman la bord.

Capsula a fost lansata prin intermediul unei rachete portante Delta 4, cea mai puternica astfel de racheta din dotarea SUA. Lansarea a avut loc la ora 12:05 GMT, la baza Cape Canaveral Air Force Station din Florida.

Orion urmeaza sa revina la sol dupa ce va inconjura Pamantul de pe o orbita aflata la 5.800 de kilometri altitudine.…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Capsula Boeing Starliner va face in luna mai un prim zbor cu echipaj la bord, dupa o mulțime de amanari

09:20, 26.04.2024 - ​Lansarea primului zbor Starliner cu echipaj uman al Boeing catre Stația Spațiala Internaționala (ISS) se va produce pe data 6 mai, in ceea ce va fi un moment istoric, pentru ca au fost o mulțime de probleme și de amanari cu acest vehicul spațial.

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

Miami Open: Ana Bogdan vs Katerina Siniakova - Misiune dificila pentru romanca

10:20, 19.03.2024 - Ana Bogdan - Katerina Siniakova, meci contand pentru primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami (Florida, SUA), este programat, marti, 19 martie, nu inainte de ora 17:00, si va fi transmis in direct de Digi Sport 1.

Megaracheta Starship, apartinand SpaceX, a fost lansata intr-o noua misiune de incercare

18:10, 14.03.2024 - Dupa doua prime zboruri de incercare incheiate cu explozii spectaculoase, imensa racheta Starship, apartinand companiei SpaceX, a fost lansata din nou, joi, intr-o misiune test menita sa bifeze o lunga lista de obiective, printre care si o prima revenire controlata pe Terra, ce se va incheia cu o amerizare…

Un echipaj format din trei americani și un rus a fost lansat din Florida catre Stația Spațiala

11:21, 04.03.2024 - O racheta SpaceX care transporta trei astronauți americani și un cosmonaut rus a decolat din Florida. Nava se indreapta catre Stația Spațiala Internaționala (ISS). Capsula care ii transporta a mai fost folosita in misiuni spațiale. O racheta SpaceX care transporta trei astronauți americani și un…

SpaceX a trimis un nou echipaj spre Statia Spatiala Internationala

11:10, 04.03.2024 - Trei astronauti americani si un cosmonaut rus au fost lansati duminica seara, din Florida, cu o racheta a companiei SpaceX spre Statia Spatiala Internationala (ISS), la bordul careia vor ramane pentru aproximativ sase luni, informeaza AFP.

Lansarea unui nou echipaj de astronauti spre ISS, din Florida, aminata

17:55, 03.03.2024 - Lansarea din Florida a unei rachete Falcon 9 a companiei SpaceX, care urma sa trimita in noaptea de simbata spre duminica trei astronauti americani si un cosmonaut rus spre Statia Spatiala Internationala (ISS), a fost aminata cu o zi din cauza conditiilor meteorologice. Prevazuta initial pentru simbata…

A fost amanata cu 24 de ore, lansarea unui nou echipaj de astronauti spre ISS, din Florida

10:40, 03.03.2024 - Lansarea din Florida a unei rachete Falcon 9 a companiei SpaceX, care urma sa trimita in noaptea de sambata spre duminica trei astronauti americani si un cosmonaut rus spre Statia Spatiala Internationala (ISS), a fost amanata cu o zi din cauza conditiilor meteorologice, informeaza AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?