Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Capcana alimentelor cu 'zero calorii'. Pericolul ascuns din produsele pe care le consumăm zilnic

Publicat:
Capcana alimentelor cu 'zero calorii'. Pericolul ascuns din produsele pe care le consumăm zilnic

Multe din alimentele pe care le consumam constant conțin concentrații importante de zaharuri, care in timp ne fac dependenți de dulce și ne imbolnavesc, conform adevarul.ro.

Nu este vorba doar de bauturile carbogazoase și energizante, ci și de paine și multe alte alimente unde nu te-ai aștepta sa gasești zahar.

Nutriționista Cornelia Mihaila a declarat ca ne este la indamana sa citim cu atenție etichetele produselor pe care le cumparam, astfel incat sa știm pe viitor ce concentrații de zahar se gasesc in acestea și la ce riscuri ne expunem.

Zaharul il gasim in fructe, legume,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat de rau este zaharul pentru organismul nostru si cat ar trebui sa consumam zilnic?

20:35, 23.04.2024 - Zaharul, in numeroasele sale forme, a fost un subiect de dezbatere in domeniile sanatații și nutriției. De la preocuparile legate de creșterea in greutate pana la impactul sau asupra sanatații generale, discutiile privind consumul de zahar continua.

Leguma pe care trebuie sa o consumi zilnic in Postul Paștelui: beneficii fantastice pentru organism. O porție are numai 20 de calorii!

07:45, 19.03.2024 - Sparanghelul, o leguma subevaluata in tradițiile culinare romanești, este un aliment remarcabil atat din punct de vedere nutrițional, cat și culinar. Cu forma sa distinctiva, sparanghelul adauga o nota rafinata și delicata oricarei mese, fiind o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa iși imbunatațeasca…

Pericolul de la raft! Alimente pline de substanțe periculoase, retrase de la vanzare. Care sunt acestea

16:30, 18.03.2024 - Inspectorii sanitari atrag atentia ca foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele romanilor sunt, de fapt, otravuri. Inghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des. 10% dintre produsele, false! Expertii in alimentatie publica…

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvaluie cata paine putem manca zilnic fara sa ne ingrașam

22:50, 19.02.2024 -   Dr. Mihaela Bilic,  medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, extrem de apreciata pentru sfaturile pe care le ofera pentru o viața sanatoasa, a clarificat cat de daunatoare este painea și cat de multa poți manca fara sa te ingrași.„Painea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numarul…

Ce trebuie sa mananci prima data dimineata. Alimentele care iți ofera aportul zilnic de calorii și nutrienți

22:40, 17.02.2024 - Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei. Astfel, alimentele pe care le consumam in aceasta parte a zilei au un impact major asupra funcționarii organismului uman. Iata regulile de care trebuie sa ții cont pentru a avea parte de aportul zilnic de calorii și nutrienți!

​Complicat cu zaharul adaugat: ANAF va cere rețete de prajituri in controale

08:45, 14.02.2024 - Modificarile fiscale care au intrat in vigoare in acest an, precum TVA crescut la produsele care conțin zahar (in cantitate de 10g la 100 g), de exemplu la prajituri sau inghețata, schimba unele lucruri in privința controalelor ANAF. Totuși, așa cum spunea și Mariana Vizoli, experta in fiscalitate și…

Consumul alimentelor ambalate in plastic. Risc uriaș pentru femeile insarcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematura

07:40, 09.02.2024 - Substanțele chimice din ambalajele de plastic au facut ca o femeie din 10 sa nasca prematur sau sa aiba un avort spontan. Mai mulți cercetatori din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca expunerea femeilor insarcinate la ftalati, substanțe chimice care se regasesc in compoziția plasticului…

Nu mai manca portocale daca suferi de aceasta boala! Pericolul ascuns din cele mai consumate fructe

09:30, 28.01.2024 - Specialistii spun ca acestea trebuie consumate in cantitati mici de catre persoanele care sufera de reumatism deoarece natura acida a sucului acestora poate sa accentueze simptomele artritei. De asemenea, si coaja fructului trebuie folosita cu atentie pentru ca poate fi tratata chimic pentru conservare…


Ce parere ai despre aceasta stire?