Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câinii ar putea fi folosiţi pentru detectarea cancerului

Publicat:

Un studiu recent, publicat in revista de profil , demonstreaza ca unii caini ar putea fi folositi pentru detectarea tumorilor canceroase. Ei au o abilitate deosebita in a mirosi aceste tumori. Numeroase relatari despre caini care au depistat cancerul la stapanii lor, mirosind insistent anumite parti ale corpului, exista de foarte mult timp. Acum, cercetatorii au analizat stiintific acest fenomen, scrie . In cadrul unui experiment, un labrador pe nume Ollie a fost pus sa miroasa mostre de urina de la oameni care sufereau de diferite forme de cancer. Ollie a dat un raspuns…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric in parteneriat cu UMF Cluj: „Anul 4.000 de romani sunt diagnosticați”

15:05, 29.04.2024 - Luni, 29 aprilie, s-a lansat programul „TOGAS – in drumul spre screeningul gastric in Uniunea Europeana” in parteneriat cu Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj.

Screening și diagnostic precoce a cancerului gastric la Cluj! UMF anunța un proiect de cercetare unic, sunt vizați tinerii de 30-34 de ani

14:20, 29.04.2024 - Numarul cazurilor de cancer in randul tinerilor a crescut in ultimii ani, tendintele fiind ingrijoratoare la nivel mondial. Desi incidența cancerului gastric este in scadere pe tot globul, inclusiv in Europa, povara bolii este inca substanțiala și nu va disparea in viitorul apropiat. Universitatea de…

Lucratorii uzinei VW din Tennessee au votat sa se alature sindicatului UAW, intr-o victorie majora a acestuia

07:55, 21.04.2024 - Majoritatea lucratorilor eligibili au votat in favoarea sindicatului, numarul final de vineri fiind de 2.628 la 985, sau 73% pentru aderarea la UAW. Victoria zdrobitoare va face din fabrica Chattanooga prima fabrica auto din sud care s-a sindicalizat prin alegeri din anii 1940 si prima fabrica auto…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

DAMBOVIȚA: Cainii jandarmi se antreneaza zi de zi. Sunt folosiți in acțiunile periculoase sau in cele de cautare

11:40, 29.03.2024 - Inspectoratul județean de jandarmi Dambovița are in organigrama și șapte jandarmi blanoși, care alaturi de colegii lor insoțitori faca echipa pe intreg parcursul carierei de caine jandarm. Aceasta poate ajunge la 10 – 11 ani in funcție de animal, dupa care aceștia sunt pensionați din sistem. Mai exact…

Prof. univ. dr. Igor Sarov, Rectorul Universitatii de Stat din Moldova de la Chisinau: Infaptuirea si recunoasterea internationala a Unirii Basarabiei cu Romania (1918–1920)

16:51, 21.03.2024 - Duminica, 24 martie 2024, ora 15:00, Palatul Giureconsulti, Piazza dei Mercanti nr. 2, Milano; Luni, 25 martie 2024, ora 17:30, Universitatea din Padova, Palatul Bo, Archivio Antico, Str. VIII Febbraio nr. 2, Padova.

Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa și ușor de preparat, are efect și asupra celor rezistenți la medicamente

10:36, 13.03.2024 - Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a…

Alerta globala emisa de OMS: Boala papagalului se raspandește la om. Mai multe persoane, internate in spitalele din Europa

16:21, 08.03.2024 - Potrivit unui expert de la Universitatea din Milano, s-a observat o creștere a infecției provenite de la pasari in randul oamenilor intre 2023 și inceputul anului 2024.Punctul culminant a fost in lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut. Psitacoza, numita și ornitoza sau boala papagalului este…


Ce parere ai despre aceasta stire?