Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Căciula din aur”, vedetă la Noaptea Muzeelor

Publicat:

1463691634 Coiful de la Coțofenești FOTO: MARIUS AMARIE MNIR Descoperit de un copil, coiful princiar getic din aur a trecut prin multe aventuri pana a devenit o celebra piesa de muzeu

Celebrul coif princiar getic din aur de la Cotofenesti este unul dintre artefactele cele mai spectaculoase, cu o valoare arheologica, istorica si artistica exceptionala, din expozitia &"&", a Muzeului Național de Istorie a României (MNIR). Pentru ca anul acesta muzeele au decis sa prezinte publicului povești interesante, iar povestea coifului este fabuloasa.

Se presupune…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeele din Baia Mare nu participa in acest an la Noaptea Muzeelor

09:20, 15.05.2024 - In semn de sprijin pentru acțiunile de protest fața de subfinanțarea cronica a domeniului culturii și de politicile culturale precare, prin decizie comuna, Muzeul Județean de Arta ”Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Etnografie și Arta Populara Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie…

Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor

12:00, 14.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor, a anuntat prin intermediul unei postari pe pagina de socializare, azi, 14 mai 2024. Iata anuntul de pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie a Romaniei: Incepand de miercuri, 15 mai a.c., se aplica un cost…

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

“Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean

12:41, 28.02.2024 - Eveniment “Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean februarie 28, 2024 12:39 Muzeul Judetean Teleorman, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția “Ce-și…

Trei brațari preistorice din aur, furate din Romania, au fost aduse inapoi din Belgia. Cum au fost identificate

23:50, 20.02.2024 - Trei brațari au fost furate de autori necunoscuți din situri arheologice din Romania, inainte de octombrie 2020, deoarece atunci autoritațile belgiene au semnalat apariția lor in catalogul unei licitații din Monte Carlo, a anunțat marți, 20 februarie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și…

Martisoare muzeale – atelier de creatie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

09:25, 18.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie 8 martie 2024, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului simbol al primaverii si al renasterii naturii. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii vor avea ocazia sa realizeze…


Ce parere ai despre aceasta stire?