Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Biblioteca din comuna Bucşani: Dragobetele şi Mărţişorul, tradiţii păstrate cu sfinţenie

Publicat:

Sfarsitul iernii si renasterea naturii se sarbatoresc pe 24 februarie, de Dragobete, numit Cap sau Inceput de Primavara. Personificarea dragostei si a optimismului precede adevarata sarbatoare de revenire la viata: Martisorul. Dragobetii, cuprinsi de fiorii dragostei, pe 24 februarie se imbraca in haine de sarbatoare si, daca vremea e frumoasa, o pornesc prin lunci si […]

Citeste articolul mai departe pe ziardambovita.ro…  

Sursa articol: ziardambovita.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cate zile libere mai au angajatii din Romania pana la sfarsitul anului? Doar 10 pica in timpul saptamanii

14:00, 23.03.2024 - In anul 2024 Codul Muncii, legea care stabileste numarul zilelor libere acordate angajatiilor din Romania, prevede 17 zile de sarbatoare legala pe care romanii le vor avea libere. Din cele 17 zile nelucratoare de sarbatoare legala doar 10 pica in timpul saptamanii.Deoarece 7 dintre cele 17…

Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții

06:25, 17.03.2024 - Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Postul…

Echinocțiul de primavara 2024: Semnificații, tradiții, superstiții. Momentul in care ziua este egala cu noaptea

15:05, 10.03.2024 - Echinocțiul de primavara 2024: Semnificații, tradiții, superstiții. Momentul in care ziua este egala cu noaptea Echinocțiul de primavara 2024. Echinocțiul reprezinta momentul cand Pamantul este cel mai aproape de Soare. Incepand de la aceasta data, durata zilei, in continua crestere, este mai mare decat…

”Marțișorul dulce”, a acțiune inedita cu elevii școlii ”Horea, Cloșca și Crișan” din Turda (FOTO)

10:36, 01.03.2024 - Elevii din clasa 1A, de la Școala Gimnaziala ”Horea, Cloșca și Crișan”, coordonați de inv. Corla Ancuța, au participat ieri la o acțiune inedita, care s-a desfașurat la Cofetaria Dana din localitate, respectiv la laboratorul acestei unitați. Copilașii au ”modelat” marțișoare dulci, s-au jucat cu ciocolata…

Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci

17:05, 29.02.2024 - Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci Luna martie: sarbatori, tradiții, superstiții. Prima luna de primavara aduce, pe langa ora de vara și echinocțiu, mai multe sarbatori insoțite de tradiții și superstiții interesante.  Denumirea…

Dragobetele si logodna pasarilor

15:56, 24.02.2024 - Pe 24 februarie, in calendarul popular se sarbatoreste Dragobetele, personaj din mitologia romaneasca, protector al tinerilor indragostiti.Dragobete este considerat a fi unul dintre "sfintii" tineri ai calendarului popular, cu sange clocotitor de aici si zicala "Dragobetele saruta fetele" motiv pentru…

Dragobetele, ziua romaneasca a indragostiților | Tradiții, obiceiuri și superstiții

10:25, 24.02.2024 - ​Dragobetele este o sarbatoare populara, celebrata de romani pe 24 februarie. Sunt multe tradiții, obiceiuri și superstiții legate de aceasta zi in care fetele și baieții trebuie sa se intalneasca și sa-și declare dragostea. Conform tradiției populare, la Dragobete pasarile se strang in stoluri, ciripesc,…

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…


Ce parere ai despre aceasta stire?