Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BCE intră tare și anunță o nouă explozie a inflației: Ar fi generată de politicieni!

Publicat:

Politicile bugetare prea relaxate risca sa alimenteze inflatia, intr-un moment in care lupta sa o reduca, a afirmat vineri de Galhau, membru in Consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters.Joi, a decis o noua majorare a dobanzii de referinta, cea de a zecea majorare consecutiva, care a urcat costul creditului la cel mai ridicat nivel din istoria institutiei, dar a semnalat ca a ajuns probabil la sfarsitul ciclului sau de inasprire a politicii monetare.

"Rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

BCE: Incertitudinile legate de petrol nu vor impiedica reducerea dobanzii din iunie

19:20, 22.04.2024 - BCE nu va fi influențata de incertitudinile legate de prețul petrolului, a declarat Francois Villeroy de Galhau, care a declarat ca nu se va renunța la o prima reducere a ratei dobanzii in iunie.

Statele Unite spun 'NU' unui stat palestinian / Ce s-a intamplat la ONU

05:20, 19.04.2024 - Statele Unite au impiedicat joi Natiunile Unite sa recunoasca un stat palestinian, exercitand-si dreptului de veto in Consiliul de Securitate pentru a refuza Autoritatii Palestiniene calitatea de membru cu drepturi depline in organismul mondial, relateaza BFMTV si Reuters, citate de news.ro.

Rebelii Houthi anunta ca au lansat rachete si drone asupra unor nave britanice, americane si israeliene

19:10, 07.04.2024 - Rebelii houthi din Yemen au declarat ca au lansat rachete si drone asupra unor nave britanice, americane si israeliene, in cele mai recente atacuri din campania lor in sprijinul palestinienilor in razboiul din Gaza, relateaza Reuters.

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei: „BCE sa inceteze sa mai subventioneze bancile”

12:00, 03.04.2024 - Banca Centrala Europeana trebuie sa inceteze sa mai subventioneze bancile comerciale si ar trebui sa reduca dobanzile platite pentru lichiditatile pe care bancile le-au luat ieftin de la banca centrala, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale Austriei, Robert Holzmann, intr-un interviu pentru…

Europa da semnele unei reveniri puternice: semnalul Bancii Centrale Europene

09:26, 18.03.2024 - Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea incepe sa reduca ratele dobanzilor in iunie, dupa o reducere a inflatiei din zona euro, a declarat oficialul BCE Pablo Hernandez de Cos, intr-un interviu publicat duminica, transmite Reuters, informeaza News.ro. BCE a mentinut costurile de imprumut la un nivel…

Explozie devastatoare in China. Autoritațile anunța ca sunt zeci de victime

12:01, 13.03.2024 - O explozie devastatoare s-a produs in provincia Hebei din China. Cel puțin doi oameni au murit, iar 26 au fost raniți. Se pare ca explozia a fost provocata de o scurgere de gaze, potrivit Reuters.

Isarescu: Nu avem recesiune in Romania

13:50, 15.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a discutat un calendar potential de reducere a ratei dobanzii de politica monetara, dar este nevoie de doua luni care sa confirme ca inflatia vine categoric in jos, dupa cresterea din ianuarie, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu,…

La Haga se așteapta o decizie majora: Curtea Internaționala de Justiție va anunța daca Rusia a incalcat tratatele ONU in Ucraina

17:55, 31.01.2024 - Instanța suprema a Națiunilor Unite va decide miercuri daca Rusia a incalcat un tratat antiterorism prin finanțarea separatiștilor pro-ruși din Ucraina, inclusiv a celor care au doborat zborul MH17 al Malaysia Airlines in 2014, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro .


Ce parere ai despre aceasta stire?