Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Azerbaidjanul a eliberat 15 soldaţi armeni luaţi prizonieri în timpul conflictului din Nagorno-Karabah

Publicat:

Azerbaidjanul a anuntat sambata ca a predat Erevanului 15 soldati armeni luati prizonieri in timpul conflictului din Nagorno-Karabah, informeaza AFP.

Potrivit ministerului de externe azer, aceasta eliberare are loc in cadrul unui acord incheiat sub medierea rusa ca raspuns la decizia Armeniei de a comunica autoritatilor de la Baku pozitia campurilor minate din zona disputata.

Conflictul izbucnit in septembrie anul trecut si in care si-au pierdut viata 6.500 de persoane, s-a incheiat dupa sase saptamani, printr-un acord de incetare a focului mediat de Rusia si retragerea…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia repatriaza 29 de copii ucraineni, dupa un acord cu Kievul mediat in Qatar

18:05, 24.04.2024 - Rusia a anuntat miercuri un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii stramutati de razboi, la finalul unei prime intalniri intre responsabili rusi si ucraineni pe acest subiect care a avut loc in Qatar, tara ce mediaza intre Kiev si Moscova in acest dosar delicat.

Armenia a fost de acord sa restituie catre Azerbaidjan patru sate. „Un eveniment istoric indelung asteptat”

12:45, 20.04.2024 - Armenia a acceptat sa restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comuna, un semn ca se indreapta catre un acord de pace dupa ce au purtat doua razboaie de la prabușirea Uniunii Sovietice, relateaza Reuters.Acordul a fost incheiat vineri la o reuniune condusa de vicepremierii celor…

Razboiul din Ucraina: Sute de soldați straini recrutați de Rusia sunt in prezent prizonieri in Ucraina

21:21, 20.03.2024 - Rusia a revendicat marți, 19 martie preluarea controlului asupra satului Orlivka, situat in estul Ucrainei. Corespondenți ai Franceinfo releva faptul ca trupele ucrainene se confrunta in prezent cu un inamic rus mult mai numeros, intrucat Moscova iși recruteaza efective de soldați in Asia și Africa.…

Avertismentul Germaniei. Evoluțiile recente din Republica Moldova, similare cu cele de la inceputul conflictului dintre Ucraina și Rusia.

09:46, 01.03.2024 - Ministrul german de externe Annalena Baerbock considera ca evolutiile recente din Republica Moldova le reflecta pe cele de la inceputul conflictului dintre Ucraina si Rusia din urma cu cativa ani, cand Moscova a anexat ilegal peninsula Crimeea.

Navalnii, parte a unui schimb de prizonieri - Washingtonul refuza sa comenteze

13:40, 27.02.2024 - Departamentul de Stat american refuza sa comenteze cu privire la dezvaluiri referitoare la un eventual schimb de detinuti intre Statele Unite si Rusia in vederea unei eliberari a lui Aleksei Navalnii, iar un oficial occidental confirma existenta unor discutii preliminare, insa neaga existenta vreunei…

Caucazul, pe un butoi cu pulbere. Premierul armean: 'Azerbaidjanul pregatește o invazie la scara larga impotriva noastra!'

19:51, 15.02.2024 - Azerbaidjanul planuiește un „razboi la scara larga” impotriva Armeniei, a declarat joi premierul Nikol Pashinyan, la doua zile dupa ce o incaierare la granița lor a dus la moartea a patru trupe armene, informeaza AFP. Tensiunile dintre cei doi vecini din Caucaz au ramas ridicate de cand Baku a recucerit…

Armenia nu este aliatul Rusiei in razboiul acesteia impotriva Ucrainei (Nikol Pasinian)

06:50, 12.02.2024 - Intr-un interviu publicat duminica, premierul Armeniei, Nikol Pasinian, a declarat ca țara sa nu este aliatul Rusiei in razboiul acesteia impotriva Ucrainei, dar a subliniat ca proiectele de cooperare militara ale Erevanului nu sunt indreptate impotriva niciunei țari. De asemenea, Nikol Pasinian a declarat…

De ce ruperea Armeniei de Rusia este un semnal mai important decat pare: De la dependența totala de Moscova la arestarea lui Putin daca va calca in fosta ”curtea din spate” a rușilor

08:50, 03.02.2024 - Armenia s-a alaturat, joi, Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga, starnind furia Moscovei, care a catalogat decizia Erevanului drept ”greșita” și ”un pas neprietenos”. Așadar, Vladimir Putin nu mai poate calca astazi in Armenia, considerata pana acum ”curtea din spate a Rusiei”, pentru ca ar…


Ce parere ai despre aceasta stire?