Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Au trecut 75 de ani de la atacul kamikaze asupra Pearl Harbor. Un morman de cranii, oase și dinți, încă neidentificate

Publicat:

&"An de an vom retrai acest atac infam“, a decretat președintele american Franklin D. Roosevelt la 7 decembrie 1941. Pâna acum s-a documentat uciderea a 2.402 americani. Un grup de experți legiști și judiciariști, aflat la Hawaii, înca se straduiește sa identifice un morman de cranii, oase și dinți ale victimelor.

Acestea fusesera catalogate ani de zile neidentificabile, însa acum, cu tehnica moderna, se încearca recunoașterea victimelor, mai ales ca mulți dintre soldații americani sunt pe lista persoanelor disparute în urma atacului.

Anul…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Discuții militare intre SUA și China pe tema Taiwanului

10:50, 06.04.2024 - Oficiali militari americani s-au intalnit cu omologii lor chinezi la inceputul acestei saptamani pentru in Hawaii, discuțiile fiind axate pe modul in care cele doua țari pot opera in siguranța, au declarat vineri oficiali americani, citați de Reuters.

Relațiile SUA-China: Discuții intre militari de rang inalt in Hawai

10:05, 06.04.2024 - Oficiali militari americani s-au intalnit cu omologii lor chinezi la inceputul acestei saptamani pentru in Hawaii, discuțiile fiind axate pe modul in care cele doua țari pot opera in siguranța, au declarat vineri oficiali americani, citați de Reuters.

Statul uriaș din SUA, care poate fi oricand atacat de Rusia: nu beneficiaza de protecția NATO

16:21, 30.03.2024 - Suedia a devenit cel mai nou membru al NATO la inceputul acestei luni, alaturandu-se celor 31 de națiuni din alianța de securitate, inclusiv Statelor Unite. Mai exact, 49 din cele 50 de state americane. Pentru ca, printr-o ciudațenie a geografiei și a istoriei, Hawaii nu este, din punct de vedere…

Chuck Norris a fost polițist in Air Force și a invațat sa lupte in Coreea

15:56, 16.03.2024 - Indragitul actor Chuck Norris a fost angajat in Forțele Aeriene ale Statelor Unite, in timpul Razboiului Rece. El a inceput sa invețe artele marțiale in timp ce servea in armata. In 1958, Norris s-a inrolat in Forțele Aeriene și a primit specializarea de poliție aeriana. Astazi specializarea se numește…

Dmitri Medvedev il numeste pe Biden o "rusine" pentru America

14:20, 08.03.2024 - Dmitri Medvedev, un aliat al presedintelui rus Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden o "rusine" pentru America si a spus ca presedintele Statelor Unite nu are dreptul sa se compare cu Franklin D. Roosevelt, transmite Reuters.

Medvedev il critica pe Biden, dupa ce s-a comparat cu Roosevelt: „Are dizabilitați mintale. Vrea sa tarasca omenirea in Iad”

13:40, 08.03.2024 - Dmitri Medvedev, un aliat al presedintelui rus, Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden o „rusine” pentru America si a spus ca presedintele Statelor Unite nu are dreptul sa se compare cu Franklin D. Roosevelt, relateaza Reuters.

Ministrul de externe din Lituania avertizeaza NATO ca poate veni un „moment Pearl Harbor” in relatia cu Rusia

14:01, 19.02.2024 - Ministrul de externe din Lituania, Gabrielius Landsbergisa, a avertizat luni asupra riscului ca NATO sa cunoasca un „moment Pearl Harbor” in relatia cu Rusia, referindu-se la atacul surpriza al avioanelor japoneze asupra bazei americane din Hawaii in 1941.

Un „moment Pearl Harbor” pentru NATO? Cine da alarma

13:55, 19.02.2024 - Ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergisa avertizat luni asupra riscului ca NATO sa cunoasca un „moment Pearl Harbor” in relatia cu Rusia, referindu-se la atacul surpriza al avioanelor japoneze asupra bazei americane din Hawaii in 1941. „Nu putem astepta un al doilea moment Pearl Harbor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?