Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atac asupra militarilor. Coaliţia arabă intensifică raidurile aeriene în Yemen, împotriva rebelilor

Publicat:

(EAU) au inregistrat cea mai grea pierdere, cu 45 de morți, urmate de Arabia Saudita (10) și Bahrein (5), in urma atacului rebelilor care, conform unor surse militare și a unui ministru din EAU, au lansat o racheta sol-aer asupra unei baze a coaliției de la Safer, in provincia Marib.

EAU, unul dintre principalii piloni ai coaliției, au decretat trei zile de doliu și drapelele au fost coborate in berna dupa aceasta "vinere neagra", cea mai grava lovitura data armatei acestui stat de la obținerea independenței, in 1971.

sunt primele…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

SUA, atac in forța asupra rebelilor Houthi: au reușit sa le distruga un important echipament militar

05:10, 08.06.2024 - Statele Unite au distrus patru drone si doua rachete balistice antinava in zone din Yemen controlate de rebelii houthi, a anuntat vineri armata americana, pe fondul unei noi escaladari cu aceasta miscare apropiata Iranului, relateaza AFP, citat de AGERPRES.

Proiectele de lege ale MApN cu privire apararea naționala și management integrat al situațiilor de criza starnesc controverse

19:00, 17.05.2024 - Doua proiecte de lege inițiate de MApN au starnit un val de controverse și ingrijorari in randul cetațenilor. O noua dezbatere publica pe aceasta tema va avea loc in data de miercuri, 22.05.2024, anunța Coaliția pentru Apararea Statului de Drept.

Americanii doboara patru drone ale rebelilor houthi: ce ținta se pare ca vizau acestea

04:50, 25.04.2024 - Statele Unite au doborat miercuri patru drone in zonele din Yemen aflate sub controlul rebelilor houthi, a anuntat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), scrie AFP, citat de AGERPRES.

Washingtonul a transferat Kievului arme si munitii iraniene destinate rebelilor houthi

19:06, 09.04.2024 - Armata americana a anuntat marti ca a transferat saptamana trecuta Ucrainei arme si munitii de calibru mic trimise de Iran rebelilor houthi din Yemen și confiscate de Washington si aliatii sai, relateaza AFP.

Americanii au lovit adanc in avanpostul rebelilor Houthi din Yemen

10:41, 09.04.2024 - Armata americana a anuntat luni ca a distrus sisteme de aparare aeriana si de drone ale rebelilor houthi din Yemen aliati cu Iranul in zona Marii Rosii, fara a provoca pagube traficului comercial si navelor SUA sau ale coalitiei, relateaza Reuters, arata Agerpres.

Curiozitati despre Arabia Saudita

13:50, 03.04.2024 - Timp de sute de ani, Arabia Saudita a fost un taram misterios, aproape necunoscut, fiind probabil singura țara din lume care nu avea „viza turistica” din cauza faptului ca turismul era impotriva Islamului. Este o țara cu o istorie bogata, cu un rol semnificativ in contextul geopolitic internațional,…

SUA au atacat depozite subterane ale rebelilor houthi in Yemen

09:50, 23.03.2024 - Avioane de vanatoare americane de pe portavionul USS Dwight D. Eisenhower au lovit, vineri seara, trei depozite subterane din zonele controlate de rebelii houthi in Yemen, potrivit Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM).La 22 martie, fortele Comandamentului Central al Statelor…

Statele Unite au distrus mai multe drone si rachete antinava ale rebelilor houthi

06:25, 19.03.2024 - Statele Unite au executat lovituri impotriva unor drone, sisteme de rachete antinava si containere de depozitare a armelor apartinand rebelilor houthi in Yemen, a transmis Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM)


Ce parere ai despre aceasta stire?