Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anumite bacterii intestinale ar putea juca un rol în apariţia depresiei (studiu)

Publicat:

Bacteriile intestinale ar putea influenta echilibrul mintal si in special riscul de depresie, conform unui studiu de amploare publicat luni si citat de AFP.

O echipa de cercetatori din Belgia a analizat esantioane de materii fecale prelevate de la peste 1.000 de voluntari si a observat ca doua familii de bacterii erau prezente in mod constant in numar mai mic la persoanele depresive, inclusiv la cele aflate sub tratament cu medicamente antidepresive.

Un studiu efectuat pe un grup de control alcatuit din 1.000 de olandezi a confirmat aceste concluzii ce sustin existenta…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: In ciuda interdicției, in UE inca se mai vind obiecte din fildeș

03:11, 25.04.2024 - Un studiu realizat de Fondul Internațional pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) a constatat ca in Franța, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia și Germania inca se mai vind activ articole fabricate din acest material. Potrivit raportului, majoritatea celor 1.330 de articole din fildeș gasite in…

Cele mai comune probleme stomatologice

12:05, 23.04.2024 - Cavitatea orala este o zona complexa a corpului nostru, care poate fi afectata de diverse probleme stomatologice. Acest tip de probleme nu doar ca provoaca disconfort și durere, dar pot avea și implicații pe termen lung asupra sanatații și calitații vieții. In multe cazuri, persoanele tind sa ignore…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Alex Ciorogar, fondatorul Editurii OMG: „Cand e facuta cum trebuie, poezia e cool – urbana, hipstereasca, sfidatoare, rebela, autonoma, chiar narcisica aș zice și, foarte important, ironica și autoironica” 

07:00, 09.03.2024 - Vasile Ernu a discutat cu fondatorul Editurii OMG, Alex Ciorogar, despre motivele care au dus la apariția in peisajul cultural al unei edituri care pune in prim-planul activitaților sale poezia, care sunt tendințele pe aceasta piața și cine sunt vocile noilor generații de poeți. Vasile Ernu: Am scris…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…

Nou studiu: Anumite proteine pot prezice apariția demenței cu 10 ani inainte de simptome

20:16, 12.02.2024 - Un studiu realizat pe mostre de sange congelat a dus la descoperirea unei serii de proteine care pot preconiza aparitia unor forme de dementa cu peste 10 ani inainte de diagnosticarea acestei maladii, conform unui anunt facut luni de cercetatori din Marea Britanie si China, transmite Reuters.Studiul,…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?