Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Animale sălbatice din România. Ce specii trăiesc în țara noastră și unde le întâlnim

Publicat:

Numarul de specii de animale salbatice din Romania este, in ultimii ani, in scadere. Asta pentru ca foarte multe dintre aceste specii sunt, din pacate, pe cale de dispariție. Iata cele mai cunoscute specii de animale salbatice din Romania și unde traiesc ele:Animale salbatice din RomaniaPadurile, munții și campiile din Romania reprezinta inca un mediu propice pentru animalele salbatice. Iepurele de campIepurele de camp este intalnit in foarte multe zone din Romania, incepand din Delta Dunarii si chiar pana la munte. Totuși, zonele de campie sunt preferatele sale, camuflandu-se foarte bine in aceste…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O ursoaica și puiul ei au bagat spaima in loclanicii din Baia de Fier! Animalele salbatice, observate plimbanu-se nestingherite pe strada

16:30, 27.04.2024 - Acestea sunt imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale unei pensiuni, care au bagat spaima in localnicii din Baia de Fier. Deși este stațiune turistica, ursoaica și puiul ei s-au plimbat nestingheriți ziua in amiaza mare."A venit Jandarmeria, Politia, ISU, dar pana la venirea acestora ursoaica…

Ursul care a ajuns la doi pași de București, cautat in continuare de jandarmi. De ce animalele salbatice iși parasesc habitatul

05:46, 15.04.2024 - Un pui de urs care a ajuns sambata la doi pași de București era cautat aseara de jandarmi. Animalul salbatic a fost vazut sambata in localitatea Ciolpani, Ilfov, iar autoritațile au trimis un mesaj RO-Alert catre locuitorii din zona sa stea departe de urs, sa nu se fotografieze cu el.

10 sfaturi esențiale pentru turistul montan in cazul unei intalniri cu un animal salbatic!

12:36, 23.03.2024 - Zece sfaturi esențialev pe care orice turist ar trebui sa le urmeze in cazul unei intalniri cu un animal salbatic, in timpul unei drumeții montane: 1. ̦-̆ ̆ ̦ ̆ Inainte de a pleca pe munte, este esențial sa cunoașteți animalele salbatice specifice zonei pe care o veți vizita. Aceasta informație va poate…

10 sfaturi esențiale pe care orice turist ar trebui sa le urmeze in cazul unei intalniri cu un animal salbatic, in timpul unei drumeții montane!

12:31, 23.03.2024 - Zece sfaturi esențialev pe care orice turist ar trebui sa le urmeze in cazul unei intalniri cu un animal salbatic, in timpul unei drumeții montane: 1. ̦-̆ ̆ ̦ ̆ Inainte de a pleca pe munte, este esențial sa cunoașteți animalele salbatice specifice zonei pe care o veți vizita. Aceasta informație va poate…

Mongolia, lovita de cea mai grea iarna din ultimii 50 de ani: milioane de animale au murit, mii de oameni, la limita supraviețuirii

10:06, 22.03.2024 - Mongolia trece prin cea mai aspra iarna din ultima jumatate de secol, condițiile extreme ucigand peste 4,7 milioane de animale și amenințand mijloacele de trai și aprovizionarea cu alimente a mii de oameni, a avertizat Federația Internaționala a Crucii Roșii, anunța CNN.Condițiile severe de iarna, cunoscute…

Frumusețile naturii: Cerb surpins la o sararie din cadrul Ocolului Silvic Firiza (FOTO)

08:25, 13.02.2024 - Un cerb a fost surprins de catre camerele Romsilva la o sararie din cadrul Ocolului Silvic Firiza. ”Iarna, cand hrana este deficitara, silvicultorii Romsilva asigura in fondurile cinegetice gestionate mai multa hrana complementara și sare animalelor salbatice. Regia Naționala a Padurilor – Romsilva…

Harghita: Pagube de peste doua milioane de lei, provocate in 2023 de animale salbatice, in majoritate de ursi

20:05, 12.02.2024 - Animalele salbatice au provocat in Harghita, anul trecut, pagube evaluate la peste doua milioane de lei, cele mai multe stricaciuni fiind cauzate de ursi. Potrivit datelor puse la dispozitie de Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, anul trecut au fost raportate 538 de pagube provocate de animalele…

Apariție rara pe litoralul romanesc! Un rechin, filmat aproape de suprafața apei, in Portul Constanța VIDEO

10:16, 04.02.2024 - Expertul spune ca acest rechin nu vine vara la mal pentru ca nu ii place apa calda, iar iarna face acest lucru din motive reproductive.„Inca de pe vremea cand era mai rece, Marea Neagra avea rechini, fireste, are si acum acest rechin, acest caine de mare, Squalus acanthias, ce traieste la ape adanci,…


Ce parere ai despre aceasta stire?