Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alpinism: Alex Gavan a dedicat ascensiunea de pe Broad Peak (8.047 m) memoriei luptatorilor anticomunisti din munti

Publicat:

Alpinistul roman Alex Gavan a dedicat ascensiunea sa pe (8.047 m) din masivul Karakorum (Pakistan), reusita in data de 23 iulie, memoriei luptatorilor anticomunisti din munti, conform Agepres.

Alex Gavan a escaladat varful amintit fara oxigen suplimentar si fara sprijinul serpasilor, acesta fiind al saselea varf de peste 8.000 de metri pe care l-a urcat in cariera sa sportiva, toate ascensiunile realizate fiind fara oxigen suplimentar si fara porteri de altitudine sau serpasi.

Alpinistul roman, care a facut echipa cu alpinistii bulgari , si Ivan…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

(VIDEO) Saisprezece cetateni straini, ascunsi in doua mijloace de transport, depistați la Nadlac

11:45, 18.04.2024 - Politistii de frontiera aradeni au depistat, ascunsi in doua mijloace de transport, șaisprezece cetateni din diverse state care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria. La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalitaților de frontiera, pe sensul de…

Mountaineer Adrian Ahritculesei sets out on Everest expedition

14:30, 11.04.2024 - Mountaineer Adrian Ahritculesei, known for being the first Romanian man to complete the "Seven Volcanoes Circuit," will leave Thursday afternoon for Nepal, on an expedition in which he has set out to conquer the highest peak in the world, Everest (8,848 m).

Alarma roșie: febra tifoida in Romania!

17:00, 30.03.2024 - Ieri, la spitalul de boli infecțioase „ Victor Babeș ” din Capitala a fost internat al patrulea pacient bolnav de febra tifoida , de anul acesta.  Medicii spun ca este o boala cu care nu s-au mai intalnit de multa vreme. Managerul Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale “Victor Babes”, conf. univ.…

Orașul romanesc care are nevoie URGENT de 15.000 de muncitori. Vor putea fi aduși și din țari din afara UE

19:45, 12.03.2024 - Autoritațile estimeaza ca Județul Arad are o necesitate urgenta de pana la 15.000 de lucratori, conform informațiilor citate de Rador, preluate de la Radio Timișoara. Criza in domeniul forței de munca ingreuneaza dezvoltarea afacerilor din Arad. Autoritațile și mediul economic estimeaza ca este nevoie…

21 februarie: S-a nascut Constantin Lacatușu, primul roman pe Everest. Cat timp i-a luat sa escaladeze „cele șapte varfuri”

00:05, 21.02.2024 - Pe data de 21 februarie este ziua de naștere a celebrului alpinist roman, Constantin Lacatușu, primul din țara noastra care a reușit sa ajunga pe varful Everest. In aceeași zi s-a nascut și scriitorul Anton Bacalbasa, cunoscut pentru personajul „Moș Teaca”.

1.694 de permise de munca pentru straini, in Dambovița. Cei mai mulți sunt din Pakistan, Sri Lanka și Nepal

09:25, 14.02.2024 -  In cursul anului 2023, polițiștii Biroului pentru Imigrari al Județului Dambovița au asigurat managementul șederii și rezidenței in Romania pentru 1.314 persoane , dintre care 1.225 din state terțe și 89 de cetațeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 55 de straini in situații ilegale și…

11 migranți depistați ascunși in doua TIR-uri, la Nadlac II

11:00, 31.01.2024 - Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II au depistat 11 cetateni din Pakistan, Nepal și Etiopia care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.


Ce parere ai despre aceasta stire?