Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ajutor pentru supraproducție agricolă. Fermierii vor primi bani, dacă prețul cerealelor scade și mai mult

Publicat:

Au fost recolte-record anul acesta, dar fermierii tot in pierdere sunt. Numai la grau, pretul unei tone a scazut cu o treime fata de anul trecut. Asa ca unii agricultori nu au putut recupera nici macar banii investiti. Statul nu i-a ajutat nici de aceasta data, insa autoritatile promit ca la anul, daca recolta va fi la fel de buna, țaranii vor primi si bani. Pun insa si conditii - agricultorii trebuie sa se asocieze si sa contribuie si ei la un fond comun pentru despagubiri, adica sa-si plateasca singuri o parte din pierderi.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Producatorii auto germani, mult in urma concurenților globali, in timp ce prețul acțiunilor lor scade

06:00, 17.05.2024 - Producatorii germani de automobile, marcile emblematice ale celei mai mari economii europene, pierd cote de piața și genereaza randamente mai slabe pentru investitori decat concurenții lor globali.

Pretul cuprului creste pe fondul cererii pentru energie verde si munitii - Bitcoin scade la 60.000 de dolari (analiza)

19:11, 14.05.2024 - Cotatia "futures" a cuprului a urcat cu aproape 23% de la inceputul anului, semnaland o crestere a consumului in perioada urmatoare generata de sectoare precum cel energetic, cel al vehiculelor electrice, dar si cel al apararii, acest lucru compensand proiectia unei activitati mai scazute si, prin urmare,…

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o serie de modificari la politica agricola comuna

04:11, 14.05.2024 - Consiliul Uniunii Europene a adoptat o serie de modificari la politica agricola comuna, dupa protestele fermierilor fata de reglementarile cu privire la mediu. Modificarile tin cont si de impactul razboiului din Ucraina si al fenomenelor meteorologice extreme. Fermierii nu vor mai avea obligatii restrictive,…

Prețul motorinei scade sub 22 lei per litru, maine: Benzina continua sa se scumpeasca

11:55, 22.04.2024 - Agenția Naționala pentru Reglementare in Energetica a afișat noile prețuri la carburanți pentru maine, 23 aprilie. Astfel, șoferii vor achita pentru litrul de benzina cu doi bani mai mult, iar pentru cel la motorina - cu unsprezece bani mai puțin.

Fermierii cer Guvernului introducerea unui mecanism de restricționare a importului cerealelor: „Sectorul agricol risca sa se prabușeasca definitiv”

11:40, 25.03.2024 - Fermierii cer Guvernului introducerea unui mecanism de restricționare a importului cerealelor. Potrivit agricultorilor, daca importurile cerealelor și oleaginoaselor vor fi liberalizate, „situația in sectorul agrar, care și așa este cuprins de criza majora, risca sa prabușeasca definitiv”.

BINE DE ȘTIUT – APIA Maramureș vizeaza carnetele de renta viagera agricola

14:00, 05.03.2024 - Fermierii din Maramureș trebuie sa știe ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) vizeaza carnetele de renta viagera agricola. Pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 – 31.08.2024,…

Prețul motorinei scade cu inca cu 11 bani: Cat va costa benzina, maine

12:10, 27.02.2024 - Agenția Naționala pentru Reglementare in Energetica (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți pentru maine, 28 februarie. Astfel, motorina va fi mai ieftina cu 11 banuți, iar prețul la benzina ramane neschimbat.

Prețul la grau care ii sperie pe fermieri: „Este strigator la cer”, spune Ștefan Musca

11:05, 24.02.2024 - Spre deosebire de alți ani, cand traderii incepeau sa avanseze oferte pentru recolta din noul an catre fermieri inca din decembrie, in 2024, s-a intarziat mult. De fapt, sunt prea puțini fermierii care au fost contactați. Prețul oferit, insa, este departe de așteptarile agricultorilor, care spun ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?