Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

AI te ajută să înțelegi cum se formează amintirile

Publicat:
AI te ajută să înțelegi cum se formează amintirile

AI te ajuta sa ințelegi cum se formeaza amintirile. Amintirile se formeaza prin doua structuri corticale: hipocampul și neocortexul. Cercetatorii au folosit GenAI pentru a reda procesul de codificare a celor doua structuri.

Inteligența artificiala generativa te ajuta sa ințelegi modul in care se formeaza amintirile sau in care reușim sa ne imaginam lucruri care se vor intampla in viitor.

Gandiți-va la prima zi de școala. Sau la prima zi de munca.

In mai puțin de o secunda, imediat cum a receptat informația, creierul iși activeaza imagini, sunete și chiar mirosuri care ii amintesc de acel…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiect fabulos: inteligența artificiala ajuta oamenii sa-și recupereze amintirile pierdute

05:45, 15.04.2024 - O companie folosește acum amintirile pentru a crea fotografii generate de inteligența artificiala. Aceasta face parte din activitatea in curs de desfașurare a proiectului Synthetic Memories pentru a ajuta oamenii sa-și recupereze amintirile pierdute prin transformarea lor in fotografii de memorie, scrie…

Care sunt beneficiile mancatului incet

09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…

Cum iți poți imbunatați calitatea somnului. Sfaturi de la specialiști

13:30, 26.02.2024 - Somnul de calitate joaca un rol important in menținerea starii de sanatate. In timpul somnului, organismul lucreaza la repararea țesuturilor, la consolidarea memoriei și echilibrarea hormonilor. Din pacate, prea puține persoane se bucura cu adevarat de un somn bun – studiile au aratat ca la nivel mondial,…

O noua specie de oameni va aparea in 2050, spun cercetatorii

23:55, 18.02.2024 - Cercetatorii anticipeaza ca in decurs de mai puțin de treizeci de ani, o noua forma umana va aparea pe scena globala, pregatita sa faca fața noilor provocari și oportunitați ale epocii contemporane.Potrivit studiilor realizate de cercetatorul Cadell Last de la Global Brain Institute, exista deja semnele…

Daianu avertizeaza asupra riscurilor Inteligentei Artificiale

20:11, 12.02.2024 - Inteligenta artificiala nu poate preveni crize financiare si economice, dar ar putea ajuta la atenuarea lor, a efectelor negative, sustine Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, intr-un articol publicat pe pagina institutiei si pe OpiniiBNR.ro. „AI (Artificial intelligence – AI – n.r.) nu poate…

25 de milioane de euro de la Google pentru ONG-uri din Europa sa invețe sa foloseasca inteligența artificiala

19:50, 12.02.2024 - Compania Google a promis ca va aloca 25 de milioane de euro pentru a ajuta oamenii din Europa sa invețe sa foloseasca inteligența artificiala (AI), scrie Reuters. Anunțand luni finanțarea, gigantul tehnologic a declarat ca a deschis cererile pentru intreprinderile sociale și organizațiile non-profit…

Inteligența artificiala ar putea provoca un razboi nuclear. Cele mai sumbre scenarii SF par sa devina realitate

09:20, 11.02.2024 - Modelele de inteligența artificiala au fost puse de experți sa ia decizii in cazul unor scenarii care ar putea duce la razboi. Pe parcursul experimentului, ingrijorator de multe dintre acestea au apelat la conflictul militar in loc sa caute soluții pașnice.Alarmant este ca unele dintre modele au decis…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?