Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Află cum ajută creierul colesterolul “bun”

Publicat:

Colesterolul "bun", format din lipoproteine cu densitate inalta (HDL), impiedica depunerea grasimilor pe artere. Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca acesta aduce mult mai multe beneficii decat se stia pana in prezent, colesterolul HDL contribuind la prevenirea accidentului vascular cerebral si a dementei.

Lipoproteinele cu densitate inalta ajuta la transportarea colesterolului din sange catre ficat, unde este descompus. Din acest motiv, a avea HDL-ul crescut este chiar benefic pentru organism, comparativ cu "fratele sau vitreg", colesterolul „rau" (LDL),…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Ceai pentru somn. Plantele ideale care te ajuta sa adormi rapid și nu conțin substanțe chimice care sa provoace dependența

16:05, 03.02.2024 - Daca suferi de insomnie, cu siguranța știi ca exista numeroase ceaiuri care te ajuta sa dormi bine. Poți sa servești acest tip de bautura calda sau rece și sa o prepari din orice componenta a plantei (frunze, flori și uneori chiar radacina).Ritmul alert al societații contemporane are un impact major…

Ceai pentru somn. Plantele ideale care te ajuta sa adormi rapid și nu conțin substanțe chimice care sa provoace dependența

14:51, 02.02.2024 - Daca suferi de insomnie, cu siguranța știi ca exista numeroase ceaiuri care te ajuta sa dormi bine. Poți sa servești acest tip de bautura calda sau rece și sa o prepari din orice componenta a plantei (frunze, flori și uneori chiar radacina).Ritmul alert al societații contemporane are un impact major…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…

Roboții care pot ajuta pacienții varstnici, testați cu succes. Prezența lor in spitale este tot mai aproape de realitate

14:20, 31.01.2024 - Roboții Spring, dotați cu inteligența artificiala, au fost supuși unor teste realizate in spitale. Cercetatorii au dorit sa vada daca aceștia sunt capabili sa interacționeze cu pacienții și sa le ințeleaga nevoile, iar rezultatul a fost pozitiv.


Ce parere ai despre aceasta stire?