Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost testată o nouă metodă de bioprintare pentru tratarea leziunilor gastrice

Publicat:

O noua metoda pentru tratarea leziunilor gastrice prin utilizarea unui microrobot capabil sa efectueze bioprintare in vivo a fost dezvoltata de o echipa de cercetatori din China, potrivit agentiei Xinhua, preluata de Agerpres.Leziunile la nivelul peretelui gastric reprezinta o problema des intalnita a tractului digestiv, care necesita adesea terapie medicamentoasa sau interventie chirurgicala invaziva. Bioprintarea, o modalitate de a livra noi celule direct la locul leziunii pentru repararea tesutului afectat, reprezinta o modalitate de tratament cu un mare potential benefic. Cercetatorii de la…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

FMI: Politicile industriale ale SUA, Europei si altor tari nu sunt o solutie magica pentru stimularea economiei globale

06:56, 11.04.2024 - FMI, intr-un capitol al viitorului sau Monitor Fiscal, a spus ca politica industriala ar putea impulsiona inovarea daca este facuta bine, dar istoria este plina de povesti de precautie despre politici gresite, costuri fiscale mari si efecte negative in alte tari. Concentrarea in principal pe subventii…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Victor Tomulescu, medic primar chirurgie generala: Testele pentru biomarkeri ajuta la identificarea celor mai eficiente opțiuni de tratament in cancerul colorectal. Inovații și perspective in chirurgia cancerului colorectal in Romania

12:20, 25.03.2024 - Cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondialIn Romania, cancerul de colon ocupa locul 2 ca mortalitate prin cancerSe  estimeaza ca in perioada 2020-2040 incidența cancerului colorectal, atat la barbați, cat și la femei va crește cu peste 10%In mijlocul luptei impotriva…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

„Romanii au talent”, 8 martie. Vor urca pe scena artiști din Austria, Georgia, Marea Britanie și Las Vegas

12:40, 08.03.2024 - In aceasta seara, de la ora 20:30, la PRO TV este programata cea de-a cincea ediție din sezonul 14 „Romanii au talent”. Printre cei care vor urca pe scena se numara și artiști din Austria, Georgia, Marea Britanie sau Las Vegas.Seara in care visul de a fi cunoscut de catre intreaga țara poate deveni…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Exista febra depresiei? Cercetatorii au descoperit o legatura intre temperatura corporala si tulburarea afectiva

13:05, 10.02.2024 - Hidromasajul sau sauna ar putea reduce depresia, sustin cercetatorii americani, dupa ce un studiu condus de Universitatea California San Francisco a aratat o corelatie intre temperatura corporala si depresie. Cum se explica aceasta legatura si de ce e mai bine sa incalzim corpul pentru a reduce simptomele?Persoanele…


Ce parere ai despre aceasta stire?