Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

81 de ani de la nasterea lui Ioan Popisteanu, unul dintre cei mai reprezentativi oameni de cultura ai Dobrogei

Publicat:

a absolvit sectia de Bibliologie ndash; Biblioteconomie, in anul 1968, iar apoi sectia de Limba si , in 1972 In anul Revolutiei a militat pentru infiintarea Universitatii "Ovidius" a primit distinctia de "10 oameni de valoare ai Constantei" Nascut la data de 30 ianuarie 1942, in satul Carjelari, comuna Dorobantu, judetul Tulcea, s a facut remarcat, cu precadere in Dobrogea, ca bibliolog si editor. S a dus la sco ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

LIVE TEXT si VIDEO: Expozitia Praguri, la Muzeul Ion Jalea. Constantenii, invitati sa admire fotografii ce exploreaza ideea de amintiri si locuri ale copilariei din satele Dobrogei (FOTO)

15:05, 28.03.2024 - Muzeul "Ion Jalea" gazduieste, azi, 28 martie 2024, vernisajul expozitiei de fotografie "Praguri" a artistei Iris Maria Tusa. Expozitia este curatoriata de Lelia Rus Pirvan, directorul Muzeului de Arta Constanta, artist visual si conferentiar la Facultatea de Arte a Universitatii "Ovidius", Ioana Predescu,…

INFORMARE METEO – Vremea se schimba in orele care urmeaza

20:16, 24.03.2024 - Suntem de cateva ore sub influența unei informari meteorologice emise de catre Administrația Naționala de Meteorologie și care este valabila pana in data de 25 martie, ora 20.00. Deja vedem ca in unele zone din județ ploua, dar e și mai frig, iar in altele, cum e cazul Baii Mari, soarele e pe cer și…

Matematica a dat batai de cap elevilor la simularea Evaluarii Naționale: cei mai mulți elevi au obținut note sub 5

14:20, 23.02.2024 - Inspectoratul Școlar Județean a facut publice rezultatele simularii Evaluarii Naționale. Matematica pare sa fi dat batai de cap celor care au susținut examenele. Cei mai mulți dintre elevi nu au reușit sa obțina note de trecere la Matematica. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 2903 elevi din…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Nascut in judetul Tulcea: Gheorghe Banea si viata profesorului care a luptat pe frontul din Dobrogea si a fost prizonier de razboi

17:00, 13.02.2024 - Pentru participarea sa la luptele din teatrul de operatiuni din Dobrogea, a fost decorat cu Ordinul national "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler si cu "Crucea Comemorativa a Razboiului 1916 ndash; 1918" cu baretele Dobrogei Ducandu si traiul mai departe, Gheorghe Banea si a finalizat studiile universitare…

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?