Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

2024, anul în care se va aşeza noua ordine economică. La ce surprize ar trebui să ne așteptăm

Publicat:
2024, anul în care se va aşeza noua ordine economică. La ce surprize ar trebui să ne așteptăm

Inflatia din zona euro s-a retras enorm de mult de la cotele extreme din toamna anului 2022, dar nu este infranta, dupa cum arata cele mai recente date. Aceasta inseamna ca BCE probabil nu va reduce dobanzile atat de repede sau atat de mult pe cat se asteptau sau doreau investitorii.

Pe astfel de asteptari, considerate acum prea optimiste, pietele au crescut anul trecut. De aceea, 2024 ar putea aduce surprize. De altfel, va fi un an in care lumea va trebui sa se obisnuiasca cu o noua ordine economica, in care banii nu mai sunt ieftini, scrie Reuters. In plus, in zona euro, noul puseu de inflatie…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

FMI avertizeaza: Italia si Franta trebuie sa reduca cheltuielile mai rapid

13:10, 22.04.2024 - Italia si Franta ar trebui sa reduca cheltuielile mai repede decat intentioneaza in prezent, pentru a tine datoriile publice sub control, in timp ce Germania ar trebui sa aloce fonduri mai mari pentru a-si relansa cresterea economica, potrivit Fondului Monetar International, transmite Reuters, potrivit…

Odata ajunse sus, prețurile greu mai revin la loc. Va trebui sa ne obișnuim sa conviețuim cu inflația. In martie a fost de 6,6%

09:16, 11.04.2024 - Ieși din supermarket facand in cap calcule ca și cum cineva nevazut te-a inșelat la bani. Ai dat pe o jumatate de plasa cu alimente, care iți vor ajunge fix 3 zile, o caruța de bani. Te mai asiguri o data ca ai doar un kilogram de cartofi noi acolo, deși ai impresia ca ai platit pentru 3 kilograme.…

Europa iși revine. Inflatia din zona euro a incetinit in mod neasteptat

21:10, 03.04.2024 - Inflatia din zona euro a incetinit la 2,4% in martie, potrivit datelor semnal publicate miercuri de agentia de statistica a Uniunii Europene, stimuland asteptarile privind reducerea ratelor dobanzilor din vara, transmite CNBC. Economistii chestionati de Reuters estimasera ca inflatia se va mentine constanta…

Ieșirea din zona euro ar fi o „catastrofa economica”: Avertismentul șefului Bundesbank

11:41, 24.03.2024 - Extremistii de dreapta ameninta prosperitatea Germaniei, si o iesire din zona euro ar fi "o catastrofa economica pentru noi toti", a afirmat sambata presedintele Bancii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Joachim Nagel, intr-un interviu acordat grupului de presa Funke, transmit Reuters si DPA, preluate…

Conflictul dintre Viktor Orban si Banca Nationala a Ungariei se adanceste. Marii perdanți - ungurii cu rate la banci

23:05, 07.03.2024 - Banca centrala a Ungariei a declarat joi ca "atacurile" repetate ale guvernului premierului Viktor Orban asupra politicii sale monetare s-ar putea intoarce impotriva sa si ar putea limita posibilitatile de relaxare, relateaza Reuters, conform news.ro. Orban si fostul sau aliat Gyorgy Matolcsy, guvernatorul…

Inflatia din Turcia a crescut la maximul ultimelor 15 luni

14:10, 04.03.2024 - Inflatia din Turcia a crescut mai mult decat se astepta, atingand un maxim al ultimelor 15 luni, punand la incercare hotararea bancii centrale de a mentine ratele dobanzilor la un nivel scazut, in ciuda cresterii persistente a preturilor, scrie FT, citat de Ziarul Financiar. Inflatia anuala a preturilor…

Comisia Europeana a revizuit in scadere estimarile de crestere economica pentru zona euro si UE, in 2023 si 2024

13:55, 15.02.2024 - Prognoza interimara de iarna a Comisiei Europene revizuieste cresterea atat in UE, cat si in zona euro, la 0,5% in 2023, de la avansul de 0,6% anticipat in prognoza de toamna. Pentru 2024, estimarile au fost reduse la 0,9% (de la 1,3%) in UE si 0,8% (de la 12%) in zona euro. In 2025, Comisia se asteapta…

La ce curs valutar(leu-euro) ar trebui sa ne așteptam in 2024

09:35, 13.02.2024 - Analiștii furnizorului de servicii de schimb valutar iBanFirst spun ca leul va continua sa piarda in raport cu euro și in 2024. Principala cauza este considerata presiunea pusa pe Romania de razboiul din Ucraina. iBanFirst estimeaza o crestere a cursului EUR/RON de la 5,00 la 5,02 lei pentru un euro.…


Ce parere ai despre aceasta stire?