Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20 de timișoreni au ajuns la spital cu mușcături de căpușă, în doar două săptămâni. Ce recomandă medicii

Publicat:

Sezonul capușelor a inceput mai devreme din cauza faptului ca iarba din parcuri a crescut, pe fondul precipitațiilor din ultima vreme. Numai in ultimele doua saptamani, aproape 20 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara cu mușcaturi, scrie News.ro.Potrivit unui comunicat de presa, de vineri, al Spitalului de Boli Infectioase „” din Timisoara, incepand cu luna aprilie si pana in noiembrie, capusele sunt active.Acestea traiesc in zonele cu iarba inalta, dar si in cele cu umiditate ridicata.Odata cu cresterea temperaturilor, au aparut si primele cazuri.In ultimele…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Patru saptamani de Screening pentru melanom, la Miercurea Ciuc

16:05, 09.05.2024 - In data de 7 mai, cu ocazia Zilei Mondiala a Melanomului, Spitalul Județean de Urgența din Miercurea Ciuc a demarat o campanie de screening gratuit pentru depistarea precoce a acestui cancer de piele. Campania se adreseaza tuturor harghitenilor, indiferent daca sunt sau nu asigurați, precizeaza pentru…

Primul PET-CT dintr-o unitate spitaliceasca de stat din zona de vest a țarii va fi pus in funcțiune la Timișoara

13:55, 11.04.2024 - Primul PET-CT dintr-o unitate spitaliceasca de stat din zona de vest a țarii va fi pus in funcțiune la Timișoara. La Laboratorul de Radiologie și Imagistica Medicala din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș" Timișoara va fi pus in funcțiune un aparat de tip PET CT,…

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Economistul șef al BNR le recomanda romanilor sa faca economii și sa nu se mai aștepte ca nivelul de trai sa creasca ,,Deja traiți cu mult peste posibili

16:30, 27.03.2024 - Economistul sef al Bancii Nationale le da o veste proasta romanilor care așteapta ca nivelul de trai sa creasca in viitorul apropiat. Valentin Lazea sugereaza ca mulți dintre cetațeni, traiesc deja ,, cu mult peste posibilitați”. Tocmai de aceea expertul le recomanda romanilor niște masuri de imbunatațire…

Plamanii, „gardienii” sanatații noastre. Pneumologul Cristian Oancea ne spune cum ii putem proteja

09:05, 20.03.2024 - Plamanii sunt organe vitale care acționeaza ca niște gardieni ai sanatații noastre pe termen lung. Ei sunt adesea expuși unor multipli agenți patogeni și factori de risc care pot afecta negativ funcționarea lor. In acest context, pneumologul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara…

Turiști blocați, salvați de jandarmii montani la Borșa. Ce recomanda aceștia?

13:35, 29.02.2024 - Ieri dupa-amiaza in jurul orei 16.00, un apel la 112 anunța faptul ca doi turiști au ramas blocați pe un drum inzapezit in zona Baia Borșa. La fața locului s-au deplasat doi subofițeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borșa. Aceștia au identificat o mașina blocata in zapada. In mașina se aflau…

Mononucleoza, boala infecțioasa care vine cu un sarut

23:00, 22.02.2024 - 95% dintre noi am trecut prin infecția care vine de la un sarut. Este vorba  despre  mononucleoza infecțioasa sau  boala sarutului, afecțiune contagioasa, precizeaza dr.  Cristina Anculina. Mononucleoza infecțioasa este produsa de virusul Epstein Barr . Potrivit studiilor, aproape 50% dintre cazuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?