Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:46, 05.01.2023

Crocodili pe Valea Oltului. Descoperirea surprinzătoare făcută de specialiști

Cel mai cunoscut dintre ei este gavialul indian, aşa-numitul gharial (Gavialis gangeticus). Ceea ce îi distinge sunt boturile alungite şi înguste, dotate cu o multitudine de dinţi în şirurile dentare, specializate…




10:20, 03.02.2022

Au fost descoperite cele mai mici specii de melci de uscat din lume. Au dimensiunea unui grăunte de nisip

​În Vietnam și în Laos au fost descoperite cele mai mici specii de melci de uscat de pe Terra, melci care au dimensiunile unui grăunte de nisip Cochilia are doar 0,6 mm în diametru, iar acești…




20:41, 29.05.2021

"Broasca ciocolatie", noua descoperire a oamenilor de știință. Unde trăiește UIMITOAREA specie

"Cea mai apropiată rudă cunoscută de Litoria mira este broasca australiană verde de copac. Cele două specii arată similar, cu excepția faptului că una dintre ele este de obicei verde, în timp ce noua specie are…




14:48, 12.12.2019

Cercetătorii britanici demontează miturile privind apariţia unei specii de papagali în Marea Britanie

O echipă de oameni de ştiinţă susţine că a demontat miturile potrivit cărora specia de papagal Micul Alexandru ar fi fost introdusă în Marea Britanie de Jimi Hendrix sau în timpul turnării unui film cu Humphrey…




13:59, 12.12.2019

Oamenii de știință demontează miturile privind apariţia unei specii de papagali în Marea Britanie

O echipă de oameni de ştiinţă susţine că a demontat miturile potrivit cărora specia de papagal Micul Alexandru ar fi fost introdusă în Marea Britanie de Jimi Hendrix sau în timpul turnării unui film cu Humphrey…




14:14, 26.09.2019

Cercetătorii UBB au arătat că infecțiile virale cauzate de țânțari nu reprezintă un pericol în Cluj-Napoca

O echipă de cercetători și cadre didactice din cadrul Facultății de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai au analizat, într-un studiu publicat recent în jurnalul academic North-Western Journal of Zoology,…




10:17, 06.07.2016

Cât la sută din apa oceanului este, în fapt, urină?

Este inevitabil ca, atunci când înoți în apa mării sau a unui ocean, să nu te gândești cât la sută din ea este urină. În fond, lăsându-i deoparte pe oameni și reziduurile pe care le aliberează în ape, oceanele…




15:54, 06.04.2014

STUDIU: Caprele sunt animale mai inteligente decât se crede

Deși au creierul destul de mic, caprele își pot însuși repede o sarcină complexă și să și-o amintească după multă vreme.  În schimb, dacă se uită cum duc la îndeplinire suratele lor…




22:24, 04.04.2014

CONCLUZIE - Caprele sunt animale mai inteligente decat se crede

Desi au creierul destul de mic, caprele isi pot insusi repede o sarcina complexa si sa si-o aminteasca dupa multa vreme. In schimb, daca se uita cum duc la indeplinire suratele lor aceeasi sarcina, nu reusesc sa…




15:45, 04.04.2014

Caprele sunt animale mai inteligente decât se crede (studiu)

Deși au creierul destul de mic, caprele își pot însuși repede o sarcină complexă și să și-o amintească după multă vreme. În schimb, dacă se uită cum duc la îndeplinire suratele lor aceeași sarcină, nu reușesc să…




18:33, 31.03.2014

Studiul care demonstrează inteligenţa caprelor

Caprele sunt mult mai inteligente şi perceptive decât s-a crezut până acum, potrivit unui nou studiu de la Universitatea Queen Mary din Londra, publicat în revista Frontiers in Zoology și preluat de Epoch Times…




20:36, 04.01.2014

STUDIU: Când îşi fac nevoile, câinii îşi aliniază axul corpului la câmpul magnetic al Pământului

Câinii îşi aliniază pântecele cu câmpul magnetic al Pământului şi sunt sensibili la micile variaţii ale câmpului magnetic, ceea ce are legătură cu acel aşa-numit 'al şaselea simţ' care le face pe animale, de pildă,…




20:27, 04.01.2014

Când îşi fac nevoile, câinii îşi aliniază axul corpului la câmpul magnetic al Pământului (studiu)

Mai multe specii de mamifere îşi aliniază în mod spontan axul corpului în raport cu câmpul magnetic al Pământului în diferite contexte de comportament. Este şi cazul câinilor atunci când se pregătesc să-şi facă…




14:36, 17.12.2013

De ce au zebrele dungi? Misterul a fost rezolvat

Culorile zebrelor - alb şi negru - nu le camuflează în mediul înconjurător, însă îi "zăpăcesc" pe prădători. Folosind modele computerizate, cercetătorii au confirmat că dungile crează iluzii optice atunci când…




21:06, 12.05.2013

Considerat "un ratat" de sistemul nostru de învăţământ, un român a ajuns cercetător de elită în SUA

După ce în ţara noastră s-a chinuit câţiva ani să treacă capacitatea, acum este Research Assistant peste Ocean Corijentul premiant! Picat la capacitate în ţară, acum este cercetător de elită în patria somităţilor…




10:14, 12.04.2012

ŞTIAŢI CĂ? Vârsta girafelor este dată de culoarea petelor.

Naturalisti din Zambia si Japonia au aratat ca varsta girafelor poate fi stabilita dupa coloritul petelor de pe blana lor. Intr-un studiu publicat recent in Journal of Zoology, acestia arata ca la masculii de girafa…




09:12, 12.04.2012

Vârsta girafelor este dată de culoarea petelor

Naturalişti din Zambia şi Japonia au arătat că vârsta girafelor poate fi stabilită după coloritul petelor de pe blana lor. Într-un studiu publicat recent în Journal of Zoology, aceştia arată că la masculii de girafă…