Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:26, 19.11.2020

Hrean – beneficii și contraindicații. Pentru ce este recomandată planta medicinală bogată în nutrienți

Hreanul este o legumă rădăcinoasă care se folosește adesea drept condiment, dar și medicament, deoarece are numeroase beneficii pentru organism. O sursă bogată de nutrienți, minerale, dar și alți compuși vegetali,…




16:56, 02.11.2020

Fenicul – ce caracteristici are și sub ce formă se consumă semințele plantei

Feniculul este planta aromatică și medicinală folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse probleme digestie ori infecții ale tractului respirator superior. Citește ce beneficii are consumul de fenicul…




17:40, 21.10.2020

Coada șoricelului – ce beneficii are și cum se consumă planta medicinală

Coada șoricelului este una dintre cele mai întâlnite plante medicinale de pe solurile aspre, pășuni sau chiar de la marginea drumurilor. Este o plantă cu frunze de culoarea verde închis și mai multe flori albe…




17:00, 23.06.2020

Chimen – proprietăți și beneficii pentru sănătate. Cum se consumă chimenul

Chimenul, în denumirea științifică “Carum Carvi”, este recunoscut pentru calitățile sale de aromatizare a preparatelor culinare, însă, dincolo de asta, consumul de chimen are multiple calități terapeutice dovedite…




17:10, 10.11.2014

Ce nu ştiai despre NUCILE VERZI! Sunt de 40 de ori mai bogate în vitamina C decât sucul de portocale

Miezul de nucă este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetică de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicată decât la alte fructe. Bogăţia în vitamine şi în săruri minerale constituie o sursă principală de…




14:51, 10.10.2014

Planta mai putin cunoscuta care trateaza astul si rinita alergica

Din punct de vedere istoric, captalanul este folosita pentru a ingriji si vindeca ciuma. Frunzele imense ale plantei erau de asemenea utilizate pentru a inveli bucatile de unt, protejand untul de caldura si umiditate.…




10:48, 20.08.2014

Morcovul, un leac pentru foarte multe boli. Iata care sunt acestea

Parti utilizabile Pulpa, sucul (zeama de morcovi), frunza uscata, semintele.  Principalii constituenti cunoscuti Vitaminele A, B, C, provitamina A (caroten); zaharuri 3-7 la suta levuloza si dextroza direct…